Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Kεραμική : Amy Jayne Hughes

Η Amy Jayne Hughes  γεννήθηκε στο  West Yorkshire και σπούδασε στο Loughborough University και στο RCA, εστιάζοντας στην κεραμική. Η δουλειά της επικεντρώνεται στη φόρμα και τις ματιέρες και στη σχέση αυτών με τα διακοσμητικά αντικείμενα.  Από τη στιγμή που αποφοίτησε δημιούργησε την design κολεκτίβα “Manifold” μαζί με άλλους οκτώ  αποφοίτους του RCA.  Η Amy είναι επίσης εξαιρετική εικονογράφος, ένα ταλέντο που ενσωματώνει πολύ πετυχημένα στη δουλειά της. 




Η συγκεκριμένη σειρά κεραμικών είναι το αρχέτυπο φλυτζάνι, η μορφή του οποίου είναι άμεσα αναγνωρίσιμη και ταυτόχρονα παραπλανητική. Τα ατελή αυτά φλυτζάνια αυτά ενώ δείχνουν να μην έχουν καμμιά χρηστικότητα, είναι μάλλον πρωταγωνιστές σε κάποιο εικονικό θέατρο. Ο ρόλος τους είναι να παρουσιάσουν κάποια πράξη σε ένα κοινό πριν αποκαλυφθεί η αναλήθειά τους. 
 





Η συλλογή αυτή συμβολίζει μια σημαντική στιγμή στην κεραμική ιστορία και γεφυρώνει το κενό μεταξύ παρελθόντος και παρόντος. Τα αντικείμενα μας μιλούν για το αναγνωρισμένο κύρος των προιόντων πορσελάνης που παράχθηκαν από το  Royal Sevres Factory μεταξύ του 17ου και 18ου αιώνα. Τα αντικείμενα τέχνης που παράχθηκαν εκείνη την εποχή ήταν εξαιρετικής ποιότητας και πολυτελώς διακοσμημένα. 






Έχουμε λοιπόν μια σύγχρονη προσέγγιση και ερμηνεία αυτών των πανάκριβων και αριστουργηματικά κατασκευασμένων έργων Γαλλικής πορσελάνης των Σεβρών. 




Η σειρά “Sketch Vases” προσπαθεί να θεμελιώσει ένα διάλογο μεταξύ της φόρμας και της διακόσμησης και την εφαρμογή του χρώματος χωρίς να παύει να αποδίδει φόρο τιμής στα πρωτότυπα έργα, ενώ ταυτόχρονα αφήνει υπαινιγμούς παρακμής.  Δουλεμένα με δυναμισμό και ζωντάνια αναζητούν να τους δώσουν νέα πνοή, γεφυρώνοντας το χάσμα παρελθόντος και παρόντος. 






     
   Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά της στο  Αmy Jayne Hughes



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...