Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Freecycle

Γνωρίζετε το  Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ξεκίνησε τη δράση του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα παγκόσμιο δίκτυο εναλλακτικής ανακύκλωσης που σκοπό έχει να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη από πράγματα και να μειώσει τον όγκο των σκουπιδιών. Χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο και με βάση τοπικές ομάδες, δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να προσφέρει ή να αναζητήσει διάφορα αντικείμενα, τα οποία με αυτόν τον τρόπο αξιοποιούνται πριν ανακυκλωθούν. 


Η φιλοσοφία του Freecycle είναι ότι τα σκουπίδια του ενός μπορεί να είναι ο θησαυρός του άλλου. Τα αντικείμενα που προσφέρονται βρίσκονται σε καλή κατάσταση και δίνονται δωρεάν. Υπάρχει και η δυνατότητα να ζητήσει κανείς κάποιο αντικείμενο που χρειάζεται αν και προτείνεται η πρώτη αγγελία να είναι αγγελία προσφοράς.

 Από το 2003 που ξεκίνησε, το Free­cycle έχει εξαπλωθεί σε 91 χώρες. Υπάρχουν 5.000 τοπικές ομάδες Freecycle σε αντίστοιχο αριθμό πόλεων με περισ­σότερα από 5.000.000 μέλη. Αυτό που έχει καταφέρει το Freecycle είναι παγκοσμίως να φθάνουν στις χωματερές καθημερινά 300 τόνοι λιγότερα σκουπίδια.

Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο δίκτυο είναι αυτό της Αθήνας με περίπου 1.000 μέλη. Ομάδες του δικτύου θα βρείτε σε 12 ακόμη πόλεις: Θεσσαλονίκη, 
Κομοτηνή, Κοζάνη, Σέρρες, Καστοριά, Πάτρα, Ηράκλειο, Ξάνθη, Ναύπλιο, Χαλκίδα, Ρόδο, Μυτιλήνη. Αν στην πόλη σας δεν υπάρχει ομάδα, ­μπορείτε με οδηγό το www.freecycle.org να οργανώσετε μία. 

Διαβάστε περισσότερα στο Vita.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...