Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα Εκλεκτικιστικό Σπίτι μοιράζεται Ιδέες


Είχα συναντήσει τυχαία την φωτογραφία από αυτο το υπνοδωμάτιο στο tublr και μου τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον. Κάτι η ζωγραφισμένη υπέροχη οροφή, κάτι ο μαύρος τοίχος και το υπέροχο vintage φωτιστικό......αυτό το δωμάτιο μου κόλλησε στο μυαλό. Χάρηκα πολύ λοιπόν όταν ανακάλυψα κι άλλες φωτογραφίες από αυτό το σπίτι κι έμαθα σε ποιόν ανήκει. Ιδιοκτήτρια η interior designer και καλλιτέχνις Shannon Kaye και οι φωτογραφίες προέρχονται από το apartment therapy.




Η Shannon είναι προφανώς ένα πολυτάλεντο άτομο με ιδιαίτερες αποδόσεις στο DIY. Mάλιστα το σπίτι της είνααι κάτι σαν τη φωλιά του Φτιάξτο Μόνη σου. Παρότι νοικάρικο του έχει αλλάξει τα φώτα όπου της επετράπη. 


Τα περισσότερα έπιπλα είναι δεύτερο χέρι, βαμμένα κι ανακαινισμένα από την ίδια, ενώ οι πίνακες ζωγραφικής δικές της δημιουργίες. Tα μαξιλάρια και οι κουρτίνες φιλοτεχνημένα επίσης από τα χεράκια της, μάλιστα οι κουρτίνες με την τεχνική stencil


Πόσο απίθανη είναι η ζωγραφισμένη οροφή και τι φανταστική δουλειά έχει κάνει στη βιβλιοθήκη! Με λίγο χρώμα και ζωγραφική την έκανε κούκλα. Το ύφος και το στυλ της είναι σαφώς εκλεκτικιστικό.


Επειδή το σπίτι δεν είχε καμμιά σπουδαία αρχιτεκτονική, αποφάσισε να του δώσει ενδιαφέρον διά του χρώματος. Έντονου και σκούρου χρώματος! My kind of girl.


   Πινακίδες και κορνίζες με κουταλοπήρουνα κοσμούν τους τοίχους. 


Μου αρέσουν οι προσεγμένες λεπτομέρειες στο μπάνιο.




Το γραφείο της είναι απίστευτο και το ζηλεύω, όλα τακτοποιημένα και οργανωμένα. Τα έπιπλα έχουν συλλεχθεί από πεταμένους εξοπλισμούς εστιατορίων και ξενοδοχείων.


Της αρέσει ιδιαίτερα να παίζει με τις κορνίζες και ακόμα περισσότερο να προβάλει με αυτόν τον τρόπο αγαπημένες αναμνήσεις και σουβενίρ.



Το πιάνο είναι ίσως το πιο αγαπημένο της έπιπλο στο σπίτι. Έχει ζωγραφιστεί και αυτό με chevron μοτίβο. Διακρίνω κάποιο φετίχ? 



Το λαμπρικέν που βλέπετε πάνω από την κουρτίνα, είναι στην πραγματικότητα κομμάτι τζακιού από ένα παλιό σπίτι. Ω ναι! Της πήρε κάτι χρόνια να πείσει ένα μάστορα να της το στερεώσει στο ταβάνι.


Προσέξτε την καλλιτεχνιά στον τοίχο! Μια παλιά κορνίζα καθρέπτη ακουμπά στον σκούρο τοίχο και περιβάλεται από πολύχρωμες πεταλουδίτσες....


Πεταλουδίτσες πολύ απλές φτιαγμένες από περιοδικά! Πανέμορφο και τόσο εύκολο!


Το καθιστικό εντυπωσιάζει με το τζάκι του. Ζωγραφισμένες ρίγες σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα από πάνω, ενώ εσωτερικά η εσοχή έχει καλυφθεί από ένα κολλάζ κομμένων βιβλίων!



Υπέροχο σπίτι, γεμάτο προσωπικότητα και ενδιαφέρουσες ιδέες να εμπνευστούμε!


          Via  apartment therapy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...