Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Κόλπα Και Τεχνικές Για Να Φωτογραφήσετε Τα Παιδιά Σας

Το photo.tutsplus είναι ένα site με χρήσιμες συμβουλές φωτογραφίας. Εδώ μοιράζεται μαζί μας τρόπους και κόλπα για να βγάλουμε ενδιαφέρουσες φωτογραφίες των παιδιών μας.


photo.tutsplus
Τα παιδιά δεν γελούν όλη την ώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι η μηχανή λειτουργεί μόνο για να αποθανατίσει τα υπέροχα (ομολογουμένως) χαμόγελά τους. Ακόμα και οι στιγμές θλίψης και μαλλιοτραβήγματος μπορούν να εμπνεύσουν ωραίες φωτογραφίες !




Εστιάζουμε και σε άλλα σημεία του σώματος, δεν χρειάζεται να κυνηγάμε μόνο χαριτωμένα μουσουδάκια. Τα ποδαράκια τους και τα χεράκια τους εν ώρα δράσης μπορεί να βγάλουν  ενδιαφέρουσες φωτογραφίες.




Μη ξεχνάμε ότι είναι μικρούλια. Επιλέγουμε να τα φωτογραφίζουμε κατεβαίνοντας στο δικό τους ύψος για να αποδίδουμε τις πραγματικές τους διαστάσεις. Επίσης δεν είναι κακό οι φωτογραφίες να έχουν προοπτική και να τους δίνουμε το δικό τους χώρο, να κάνουν αυτό που θέλουν για να φωτογραφίσουμε τον πραγματικό τους εαυτό.




Δώστε τους σκοπό και ησυχάστε. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι μερικές φορές να πειστούν να καθίσουν φρόνιμα για να τα φωτογραφήσουμε. Δεν χαρακτηρίζονται δα από σπουδαία υπομονή τα ζουζούνια μας. Η λύση είναι να σκαρφιζόμαστε διάφορα παιχνίδια κι αποστολές που θα τα διασκεδάσουν και θα τα απασχολήσουν αρκετά μέχρι να τα φωτογραφήσουμε. Όπως να τους ζητάμε να κάνουν κάποιες συγκεκριμένες αποστολές ή να κρατάνε μια πινακίδα (καλή ώρα) για τον τάδε σκοπό. Θα βγουν και λιγότερο στημένες οι φωτογραφίες!




Τώρα με τις ψηφιακές μηχανές δεν χρειάζεται να είμαστε τσιγγούνηδες. Βγάζουμε αβέρτα φωτογραφίες και δεν μπορεί, κλικ.... κλικ....όλο και κάτι καλό θα μας κάτσει!




Τα παρατάμε στην ησυχία τους! Αν τα αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους αγνοώντας μας, ενώ τα παρακολουθούμε σαν την cia από πίσω, έχουμε πιθανότητες να βγάλουμε καλό πράγμα.




Δοκιμάζουμε διάφορες οπτικές γωνίες που θα δώσουν ενδιαφέρουσα δυναμική στις φωτογραφίες.


Διαβάστε και το υπόλοιπο άρθρο που αναφέρεται στις τεχνικές ρυθμίσεις. Εγώ θα τονίσω τη σημασία της ευρηματικότητας και της φαντασίας στο concept της φωτογράφισης που μπορεί να βγάλει θαύματα, όπως είδαμε ήδη. Να ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα κλισέ, δεν βλάπτει και λίγη τρέλα! 


via photo.tutsplus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...