Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Το Λευκό Σπίτι Στην Ολλανδία


Μια ωραία κατοικία στο Αmsterdam βλέπουμε σήμερα. Κτίσμα αρκετά παλιό με υπέροχα αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία, όπως οι θεικές γύψινες διακοσμήσεις των οροφών. Ψηλό κι ευρύχωρο, επιλέχθηκε να βαφτεί λευκό ολόκληρο, από τοίχους και οροφές, μέχρι και δάπεδα. Ακόμα και κάποια στοιχεία όπως κουρτίνες και λευκά είδη είναι λευκά. Αυτό δείχνει το χώρο μεγαλύτερο και πολύ φρέσκο και αφήνει να προβάλονται κάποια σκούρα έπιπλα και διακοσμητικά, ενώ ογκώδη έπιπλα όπως ο καναπές επιλέχθηκαν κι αυτά σε λευκό χρώμα.


Τα χρώματα είναι σε μικρές ποσότητες κι αφορούν αντικείμενα, μαξιλάρια και χαλιά και δείχνουν εκρηκτικά μέσα στο κατάλευκο περιβάλλον, ενώ το μαύρο χρώμα προσγειώνει το συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα.


Η κουζίνα είναι ιδιαίτερη, με μαύρα ντουλάπια, κάποια ανοιχτά χωρίς πορτάκια και ράφια αντί για κρεμαστά ντουλάπια, ενώ η τραπεζαρία αποτελείται από ένα παλιό ξύλινο τραπέζι τριγυρισμένο από διαφορετικές λευκές καρέκλες.


Έχουν διατηρηθεί οι παλιές πόρτες της κατοικίας και το υπέροχο σχέδιό τους ταιριάζει θαυμάσια με το μίνιμαλ ύφος του σπιτιού.


Η κρεβατοκάμαρα πολύ απλή και λευκή (τι άλλο?) με το χρώμα να πετάγεται από το πολύχρωμο ριχτάρι. Η οικογενειακή φωτογραφία πάνω στο προσκέφαλο είναι εξαιρετική επιλογή και γεμίζει με  συναίσθημα το δωμάτιο.



Ο διάδρομος είναι κατάλευκος με λίγα διακοσμητικά στοιχεία. Ενδιαφέρουσα η μικρή μαρμάρινη γούρνα!



 Και τα δύο παιδικά δωμάτια έχουν vintage κομμάτια, ενώ χρωματικά στου αγοριού έχει προστεθεί δυναμική ποσότητα μαύρου (με μαυροπίνακα!) και στων κοριτσιών κάνουν guest star εμφάνιση το φούξια και το πράσινο!


Μου αρέσουν οι διακοσμητικές λεπτομέρειες όπως το φουστανάκι από εφημερίδα στον τοίχο και η μικρή κούκλα ραπτικής με το ρουχαλάκι και τα αξεσουάρ. Τσαχπινιά!


Το μπάνιο μου αρέσει πάρα πολύ, είναι κομψό και στυλάτο ακολουθώντας την χρωματική παλέτα των γκρι, μαύρου και λευκού. Πλακάκια δεν υπάρχουν, τοίχοι και δάπεδα είναι από τσιμεντοκονία ειδικά επεξεργασμένη. Το χαλάκι και η φωτογραφία δίνουν φινέτσα και εντυπωσιάζουν.




                                  photo: Taverne Agency

                                                           spotted on nicety.livejournal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...