Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ερώτηση Αναγνώστη : Το Ραμποτέ Ταβάνι



Η Λιάνα μας έστειλε τη φωτογραφία από το βρεφικό τους δωμάτιο και μας ρωτάει :
"Καλησπέρα ,θα ήθελα τη συμβουλή σας για την οροφή του βρεφικού δωματίου. Δυστυχώς δεν προλάβαμε να τρίψουμε, βάψουμε σε ανοικτά παλ χρώματα όπως θέλαμε και είναι το παλιoύ τύπου σκούρο ραμποτέ ξύλο. Σκέφτηκα να κολλήσω - κρεμάσω συννεφάκια
ή μομπιλε.Ή να βάλω σεντόνι με άλλα χρωματα, να αιωρείται...τίποτα δε μου αρέσει. Καμιά ιδέα? Σας στέλνω και μια εικόνα μαζί με την ντουλάπα, που αναγκαστικά θα καλύψω με αυτοκόλλητο-ταπετσαρία."
Μιας και το πρόβλημα της Λιάνας μπορεί να αφορά κι άλλους αναγνώστες αποφασίσαμε να το κάνουμε θέμα στο blog.

ceiling and doors
via

Το δωμάτιο που βλέπουμε (στην πρώτη φωτογραφία) είναι όντως πολύ σκούρο και καταθλιπτικό. Συνηγορούν η σκούρα ντουλάπα (που θέλει ασφαλώς αλλαγή) αλλά και η πόρτα με την κάσα της. Βάλε και το σκούρο κίτρινο των τοίχων, το αποτέλεσμα δεν είναι ιδανικό ειδικά για ένα βρεφικό δωμάτιο. Οι ξύλινες οροφές χαμηλώνουν το χώρο και θέλουν προσοχή. Η κλίση της στέγης (όταν υπάρχει) επίσης βοηθάει στο να μην είναι ψυχοπλακωτικό το αποτέλεσμα. 
Ceiling
via

Και φυσικά το σκούρο ταβάνι απαιτεί ανοιχτά χρώματα σε τοίχους και διακόσμηση για να ισορροπήσει το αποτέλεσμα.
reclaimed wood ceiling
via

Αλλά επειδή το συγκεκριμένο ραμποτέ ταβάνι υστερεί πολύ σε κάλλος η καλύτερη λύση θα ήταν να βαφτεί σε λευκό ή κάποιο γλυκό απαλό χρωματάκι.
sun room, ceiling, rugs
via

Ότι πρέπει για ένα βρεφικό δωμάτιο!
Ceiling!!!!!!
via
white ceiling
via
Αλλά επειδή όπως μας λέει η φίλη, το βάψιμο δεν είναι επιλογή ας δούμε κι άλλες λύσεις.

ceiling detail
via
Μια λύση θα ήταν να ζητήσεις από ένα ξυλουργό να σου βγάλει ένα σχέδιο με κορνίζες πάνω στο υπάρχον ραμποτέ ταβάνι, τις οποίες και θα βάψεις λευκές. Έτσι διατηρείς μέρος από το ξύλο αλλά του δίνεις και λίγη κλασική φινέτσα δημιουργώντας ένα κλασικό στυλ στο δωμάτιο. Φυσικά θα έβαφα πόρτα και ντουλάπα ταυτόχρονα για να μειωθεί όσο περισσότερο γίνεται ο όγκος του ξύλου στο δωμάτιο.

Grasscloth Nursery Wallpaper
via
 Και η δεύτερη λύση είναι να ζητήσεις από ένα γυψοσανιδά να καλύψει όλη την οροφή με κολλητή γυψοσανίδα, την οποία και θα καλύψεις με μια διακριτική ταπετσαρία ή θα βάψεις σε ότι χρώμα σου αρέσει.

Διάλεξε όποια λύση σε εξυπηρετεί και καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...