Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα Διαμερισματάκι Μια Σταλιά....όλο κι όλο 53 τετραγωνικά! Το πιστεύετε?Να λοιπόν που ένα διαμέρισμα 50 τετραγωνικών μπορεί να φαίνεται μεγάλο! Σχεδιασμένο από την Paloma Martínez Gil, του studio Arquitectura Argensolacuatro, η οποία έριξε τους εσωτερικούς τοίχους και χώρισε το σπίτι σε ζώνη ημέρας και νύχτας.


Τα ανοίγματα μεγάλωσαν για να λούζεται ο χώρος από το φυσικό  φως, ενώ βάφτηκαν λευκοί οι τοίχοι και τα έπιπλα για να δείχνει ακόμα μεγαλύτερο το διαμέρισμα. Άχχχχχ.......Paul Newman! (αναστεναγμός!!!)


Επιλέχθηκαν λευκά και γυαλιστερά φινιρίσματα στα έπιπλα αλλά και στις ταπετσαρίες και τα υφάσματα, για καλύτερη αντανάκλαση του φωτός. Η κουζίνα είναι κι αυτή λευκή και πολύ απλή, πετυχαίνοντας μια πολύ διακριτική παρουσία, που είναι και το ζητούμενο σε μικρούς ενιαίους χώρους.


Στην κρεββατοκάμαρα έπιπλα και υφάσματα είναι επίσης λευκά, με το χρώμα να εντυπωσιάζει μέσω μαξιλαριών και ριχταριών


Έξυπνα σχεδιασμένο και με όμορφες λεπτομέρειες, όπως η καρέκλα ντυμένη με λινάτσα που κάνει αντίθεση υφής με τις glossy επιφάνειες και αντικείμενα από "σκληρά" υλικά όπως το σιδερένιο καλάθι και το σκαμπώ από ακατέργαστο ξύλο.


Το μπάνιο για να μη κλείνει ο ήδη περιορισμένος χώρος χωρίζεται από το υπνοδωμάτιο και το διάδρομο με υαλοπετάσματα, τα οποία φυσικά αντανακλούν το φως και του επιτρέπουν να κυκλοφορεί σε όλο το σπίτι. Έκτακτη λύση για ματάκηδες!Ξύλινο ενιαίο πάτωμα σε όλους τους χώρους βοηθά το διαμέρισμα να φαίνεται μεγαλύτερο.


Δείτε το διαμέρισμα πριν και μετά τις μετατροπές.


                                        via mi casa revista

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...