Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

To Διαμέρισμα ΝτουλάπαΜιας και σας ενδιαφέρουν τα μικρά διαμερίσματα ορίστε και το διαμέρισμα-ντουλάπα εκ Πορτογαλίας, ένα διαμαντάκι σε 44 τετραγωνικά μέτρα μόνο! Σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Consexto, αυτό το σπιτάκι με το όνομα The Closet House επιλέχθηκε ώς ένα από τα νικητήρια project του βραβείου Building of the Year το 2010. Παρακολουθήστε το ολιγόλεπτο video για να καταλάβετε το σχεδιασμό του. Οι αρχιτέκτονες χρησιμοποίησαν όλα τα τεχνολογικά μέσα για να κατορθώσουν να εκμεταλευτούν στο έπακρο κάθε τετραγωνικό που είχαν διαθέσιμο. Το κομμάτι που βλέπετε στην άνωθι φωτογραφία δείχνει την είσοδο (δεξιά), την κουζίνα (που χωρίζει με τη συρόμενη κίτρινη διαφανή πόρτα - ουάου!) και από αριστερά βλέπετε το γραφείο και τον καναπέ του καθιστικού.


Η κουζίνα λιτή κι έξυπνα σχεδιασμένη, κατασκευασμένη σαν οπτική συνέχεια της βιβλιοθήκης, έχει κρυφά ντουλάπια που ανοίγουν (προς τα κάτω όπως στην κάτωθι φωτογραφία) με ένα τηλεκοντρόλ.


Ο ξύλινος τοίχος που βλέπετε κάτω είναι το διπλής όψεως διαχωριστικό στοιχείο ανάμεσα στο καθιστικό (βρίσκεται απέναντι από τον καναπέ) και την κρεβατοκάμαρα. Από την πλευρά της κρεββατοκάμαρας προσφέρει αποθηκευτικό χώρο-ντουλάπα, ενώ από την πλευρά του καθιστικού έχει εσοχή για home theatre σύστημα, mini bar και ένα πτυσσόμενο τραπέζι για φαγητό. Η πρωτοτυπία αυτού του διαχωριστικού στοιχείου έγκειται την ιδιότητα του να μετακινείται με το πάτημα ενός κουμπιού και να προσφέρει έξτρα χώρο στην κρεβατοκάμαρα! 


Ναι καλά διαβάσατε! Ο τοίχος μετακινείται και μπαίνει μέσα στο καθιστικό, αφήνοντας το διάδρομο που βλέπετε στην κάτω φωτογραφία, ανάμεσα στο κρεβάτι και την ντουλάπα (του διαχωριστικού τοίχου.) Ταυτόχρονα με τη μετακίνηση του τοίχου ενεργοποιείται ο μηχανισμός που ανεβάζει την τηλεόραση που βρίσκεται μπροστά στο κρεβάτι!  Σκέψου να χαλάσει κάνα τσιπάκι τι έχεις να πάθεις ε???? Ούτε να το σκεφτώ!
Στην κάτοψη βλέπετε μόνο το κομμάτι που αφορά το χώρο της κρεβατοκάμαρας με το διαχωριστικό τοίχο/ντουλάπα κολλημένο στο κρεβάτι. 


Πίσω από το κρεβάτι υπάρχει ένα υπερυψωμένο επίπεδο και άλλες ντουλάπες (ώς γνωστόν οι ντουλάπες δεν είναι ΠΟΤΕ αρκετές!)

Αν θες τραπεζαρία δεν έχεις παρά να την τραβήξεις έξω!


Τα πάντα σε αυτό το σπίτι είναι στο έπακρο αξιοποιημένα και αυτοματοποιημένα! Στο μπάνιο κατασκευάστηκαν μια σειρά από ντουλάπια επενδυμένα με καθρέπτη και κρυφό φωτισμό να χτυπά χαμηλά. Μου αρέσει πολύ το δεντράκι!


Δείτε το video για να καταλάβετε πως λειτουργεί, η χαρά του παιδιού είναι εκεί μέσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...