Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

Ασφαλή Χριστούγεννα για Ζωηρά Πιτσιρίκια


How to take good pictures of your Christmas tree.

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι εποχή άγχους και τρόμου για γονείς με νήπια. Είναι αυτή η επικίνδυνη ηλικία που τα μπεμπάκια μας δεν έχουν αίσθηση κινδύνου και δεν καταλαβαίνουν γιατί απαγορεύεται να γκρεμίσουν αυτό το υπέροχο δεντράκι και να καταβροχθίσουν τα ωραία τζέρτζελα που κρέμονται πάνω του. Για να δούμε μερικούς τρόπους να γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα χωρίς να καταλήξουμε στο Παίδων.

 
Christmas
via

Καταρχάς βγάζουμε το δέντρο καμμιά βδομάδα νωρίτερα για να συνηθίσουν να το βλέπουν και να ξεχαρμανιάσουν πάνω του πριν κρεμάσουμε στολίδια.  Θα κερδίσετε έτσι λίγο χρόνο για να εκπαιδεύσετε το ζιζάνιο να μη ξηλώσει το δέντρο (γονείς ορκίζονται ότι ναι, συμβαίνει κι αυτό το θαύμα!)

apartment therapy


Όσον αφορά το δέντρο αυτό καθ'αυτό είναι προτιμότερο να επιλέξουμε ψεύτικο για να μην έχουμε φόβο να το μασουλήσουν μαζί με τις βελόνες και τα κουκουνάρια του (όχι ότι δεν θα προσπαθήσουν να φάνε και το ψεύτικο!). Επίσης αποφεύγουμε τυχόν αλλεργίες που μπορεί να προκαλέσει το αληθινό σε ένα ευαίσθητο παιδί.
Christmas

Στη συνέχεια επιλέγουμε αν θα είναι δαπέδου ή επιτραπέζιο. Αν θέλουμε δαπέδου εξετάζουμε το ενδεχόμενο να το τοποθετήσουμε σε ένα δωμάτιο ξεχωριστό που θα κλείνει με πόρτα και ο μικρός καταδρομέας δεν θα έχει πρόσβαση άνευ παρουσίας ενηλίκου. Εντάξει ...μη με πάρετε με τις σφαλιάρες, η επιλογή αυτή αφορά σπίτια πολλών τετραγωνικών και με ξεχωριστούς χώρους (κάτι σε βίλα 1000 τετραγωνικών ας πούμε). Είτε επιλέξουμε δαπέδου είτε επιτραπέζιο φροντίζουμε να σταθεροποιήσουμε το δέντρο με κάποιο τρόπο, αν αυτό κρίνεται απαραίτητο (με πετονιά πχ). Να μη το στείλει αδιάβαστο ο μικρός νίντζα πηδώντας πάνω του. Το πιο αποτελεσματικό είναι να στερεωθεί και στην οροφή και τον τοίχο. Αν μπορεί να μπει σε γωνία ακόμα καλύτερα!
apartment therapy


Γνωρίζετε πως μια παράδοση της κεντρικής Ευρώπης του 12ου αιώνα επίτασσε το δέντρο να κρεμιέται από το ταβάνι ανάποδα?! Χμμμμμμ....πολύ βολικό! 

Upside-down Christmas Corner Tree
 digsdigs

Στην περίπτωση που είναι επιτραπέζιο και στέκεται σταθερά φροντίστε να μην υπάρχουν γύρω άλλα έπιπλα, ώστε το παιδί να μπορεί να σκαρφαλώσει πάνω τους και να φθάσει το αντικείμενο του πόθου του. Παίζει και η περίπτωση να χρειαστεί να το βιδώσετε, ίσως σε ένα πρόχειρο τραπεζάκι.
Living It At Home: Trim A Tree For Your Tabletop And More
liveitathome

Στα δαπέδου κάποιοι προτείνουν περίφραξη με συστήματα παιδικού πάρκου αλλά αν είναι να φθάσουμε στο σημείο να χώσουμε το δέντρο στη ψειρού δεν το αφήνουμε για του χρόνου καλύτερα?
Amazon.com : IRIS Indoor/Outdoor Plastic Pet Pen with 8 Panels : Pet Playpens : Pet Supplies
amazon

Σιγά μη ναρκοθετήσω και το καθιστικό! Και δε βάζω ένα αυτοκόλλητο ?Και προχωράμε στο φωτισμό. Εδώ δίνουμε ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Ή θα βάλουμε φωτάκια μόνο στα ψηλά σημεία του δέντρου ή δεν θα βάλουμε καθόλου! Αν αποφασίσουμε να βάλουμε, προσέχουμε πολύ τα σημεία που περνάνε τα καλώδια για να καταλήξουν στην πρίζα. ΔΕΝ πρέπει να τα φθάνουν τα παιδιά!
Baby's First Christmas photo. Love!
via


Προτιμούμε τα φώτα με μικρές πλαστικές λυχνίες που δεν βγάζουν τόσο μεγάλη θερμότητα. Έχετε υπόψη σας ότι τα καλώδια τους συνήθως περιέχουν μόλυβδο, οπότε δεν θέλουμε να τα βρούμε στο στόμα των παιδιών μας. Υπάρχουν και τα τάχαμου φωτάκια από ύφασμα όπως τα κάτωθι, που ναι μεν φως δεν βγάζουν, στολίζουν όμως ωραία το δέντρο.


christmas photo idea


Φθάνουμε στα στολίδια. Διαλέγουμε προσεχτικά τα στολίδια που θα βάλουμε. Όχι γυάλινα, όχι εύθραυστα, όχι λατρεμένα οικογενειακά κειμήλια. Προτιμώνται τα πάνινα και πλαστικά (αρκεί να μη σπάνε εύκολα).
Welcome to HometownUSA. Home and holiday decorating is a blast and nothing gives a home that special touch like something handmade. Ornaments are a
etsy

Αν το δέντρο είναι ψηλό και ακινητοποιηθεί επαρκώς και το τραβάει ο οργανισμός σας για σασπένς βάλτε τα πολύτιμα ψηλά....πολύ ψηλά. Και φροντίστε να δεθούν καλά. Επίσης αποφύγετε στολίδια πολύ μικρά ή που αποτελούνται από μικρά κομμάτια γιατί ο κίνδυνος κατάποσης ελλοχεύει!
2013 Christmas kids photo, Creative picture idea of Christmas, baby  wearing red and green costume photo for 2013 Christmas #2013 #Christmas #kids #photo www.loveitsomuch.com

Σίγουρα οι deco fanatics θα σπαστείτε γιατί όλη αυτή η καταπίεση θα σας χαλάσει την σούπερ φινετσάτη διακόσμηση αλλά μη στενοχωριέστε......ούτως άλλως τα πιτσιρίκια θα κάνουν ότι τους καπνίσει με τα στολίδια στο μέρος του δέντρου που θα φθάνουν.  Εγώ που είμαι control freak έμαθα να ζω με αυτό.... ε θα μάθετε κι εσείς! Είναι παγκόσμιο πιτσιρικοχούι να αλλάζουν θέση στα στολίδια του δέντρου όπως τους καπνίζει.

Οπότε πάρτε τα ηρεμιστικά σας και αποδεχθείτε ότι άλλο είναι το αφεντικό πλέον στο σπίτι. Εναλλακτικά δώστε τους ένα μικρό δεντράκι να το διακοσμήσουν όπως αυτά θέλουν (αυτό πιάνει σε λίγο πιο μεγάλα παιδιά).

DIY Christmas Ornaments

                                         

Φτιάξτε στολίδια από χαρτί, ύφασμα,   κρεμάστε μπισκότα διακοσμημένα. Φτιάξτε γιρλάντες από popcorn και αποξηραμένα φρούτα.....αν είναι να τα φάνε τουλάχιστον ας τρώγονται!

Christmas Cookie Ornaments
via

 Φτιάξτε στολίδια από φόρμες μπισκότων και βάλτε μέσα οικογενειακές φωτογραφίες!


http://paintmeplaid.com/wp-content/uploads/2013/11/Christmas-ornaments-DIY-7.jpg
plaidonline

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να μετατρέψετε σε στολίδια, όπως οι χριστουγεννιάτικες κάρτες, να φτιάξετε στολίδια με φωτογραφίες των παιδιών. να πλέξετε στολίδια  crochet, να φτιάξετε γιρλάντες και pom pom.
 

Προσοχή στο τι θα χρησιμοποιήστε να κρεμάσετε τα στολίδια στο δέντρο, όχι γαντζάκια προτιμήστε κορδέλες.
Αποφύγετε το ψεύτικο χιόνι (σε σπρέι) είτε στο δέντρο είτε στα παράθυρα.....κινδυνεύετε να καταλήξετε στο κέντρο δηλητηριάσεων.

family photo idea for 2013 Christmas, kissing parents and baby photo, creative Christmas family pictures
  love it so much


Κίνδυνος κατάποσης μικρών αντικειμένων ελλοχεύει και στα διακοσμητικά που θα βάλετε σε άλλα σημεία του σπιτιού. Πριν τοποθετήσετε κάτι ελέγξτε αν είναι ασφαλή και δεν κινδυνεύει να ξεκολλήσει κάποιο κομμάτι. Παράλληλα φροντίστε να μη κινδυνεύουν να χτυπήσουν τα παιδιά προσπαθώντας να τα φθάσουν.

Τέλος μη ξεχνάτε τα χριστουγεννιάτικα φυτά. Η Ρoinsettia είναι ασφαλής αλλά το γκυ είναι τοξικό κι αν το φάτε μπορεί να προκαλέσει από διάρροια και στομαχικές διαταραχές μέχρι και να αποβεί μοιραίο. Αν το κρεμάσετε κάπου ή το τοποθετήσετε σε βάζο προσέξτε μη πέσουν κομμάτια κάτω και τα βρουν τα παιδιά. Επίσης φυτά όπως ο Πυράκανθος (βλέπουμε κάτω) είναι τοξικά.
Αλλά και το πολύ γνωστό και χριστουγεννιάτικο αρκουδοπούρναρο ή λιόπρινο  (Ηοlly) συγκαταλέγεται στα τοξικά φυτά. Μακριά από τα παιδιά και τα ζωάκια!
mamalisa

Όπως βλέπετε υπάρχουν τρόποι να στολίσετε με ασφάλεια το σπίτι σας τα φετινά Χριστούγεννα. Απλοποιήστε το ντεκόρ και διασκεδάστε οικογενειακά. Προσωπικά δεν θέλω να στερήσω το δέντρο από τα μικρά μου και θέλω να παίζουν μαζί του, είναι κρίμα να τα καταπιέζεις σε τέτοια χαρά. Αφήστε τα να παίξουν μαζί τους υπό εποπτεία και μετά εξηγήστε τους ότι θα πάνε στη θέση τους. Με λίγη προσοχή και προνοητικότητα θα περάσετε υπέροχα!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...