Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Μικρό Εκλεκτικό Διαμέρισμα



Ή μικρό είναι το μάτι σου γιατί πρόκειται για ένα κουκλί που δεν υστερεί σε τίποτα!  Διακοσμημένο από το Ουκρανό designer Sergey Makhno, είναι ένα μικρό διαμέρισμα 65 τετραγωνικών, εκλεκτικιστικό, γεμάτο ενδιαφέρουσες επιλογές και απρόσμενα στοιχεία.


Χώρος ζεστός και φιλόξενος περιλαμβάνει ένα ενιαίο καθιστικό - κουζίνα - τραπεζαρία και ένα υπνοδωμάτιο με μπάνιο. Δεν είναι παραγεμισμένο με έπιπλα και παρόλο που είναι μικρό, τα έντονα χρώματα, οι επενδύσεις και τα μοτίβα δεν κάνουν ασφυκτικό το διαμέρισμα. Έργα ζωγραφικής κρέμονται στους τοίχους ακανόνιστα και άσχετα σε σχέση με το σχέδιο της boiserie και μερικά κουρνιάζουν και στα πατώματα. 

 Τοίχοι και οροφή έχουν κλασική διακόσμηση, ενώ η επίπλωση είναι μοντέρνα κι εκλεκτική συνδυάζοντας design κομμάτια με κούτσουρα! Η κουζίνα καταλαμβάνει με μοντέρνα μεγάλα ντουλάπια όλο τον πίσω τοίχο, σε μαύρο χρώμα καθιστώντας την αόρατη, καθώς μαύρα είναι και άλλα έπιπλα του καθιστικού. 


      Οι τοίχοι βαμμένοι σε μια υπέροχη γκρι απόχρωση δίνουν ζεστασιά και φινέτσα στο χώρο.


Όμορφα ζεστά ξύλινα πατώματα δένουν θαυμάσια με το κούτσουρο - τραπέζι σαλονιού. Η τραπεζαρία είναι από γυαλί και χάνει τον όγκο της και το ίδιο οι καρέκλες Louis Ghost.


Μου αρέσουν πολύ και τα φωτιστικά, εξαιρετική επιλογή, θυμίζουν πολυέλαιο ενώ χάνουν τον όγκο τους χάρη στο (πολύχρωμο!) μεταλλικό σκελετό. Οι κουρτίνες? Απλό σχέδιο που όμως απογειώνεται από την πορτοκαλί φάσα!



Και φθάνουμε στην κρεβατοκάμαρα όπου εντυπωσιάζει η  τρισδιάστατη επένδυση του τοίχου. Κρεβάτι λιτό, μαύρο με έντονα μοτίβα στο σκέπασμα αλλά και στην κουρτίνα, συνδυάζεται με μεγάλα ρουστίκ κούτσουρα.


Κλασικός μεγάλος αλλά λευκός πολυέλαιος και ντουλάπα ελεύθερη!


Το μπάνιο σε κλασικό ύφος με εντυπωσιακό καθρέπτη και πολυέλαιο που όμως χάρη στη μονοχρωμία  βγάζει απίστευτη κομψότητα. 


Μπαίνει σίγουρα στη λίστα με τα αγαπημένα μου διαμερίσματα και είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα πως μπορεί ένας μικρός χώρος να διακοσμηθεί με σκούρα χρώματα χωρίς να γίνει ασφυκτικός!


  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...