Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ένα Μποέμικο Σπίτι στο Λονδίνο


Φωτεινό και άνετο, με δόσεις λαμπερού χρώματος και μποέμικο χαρακτήρα μοιάζει περισσότερο σκανδιναβικό παρά αγγλικό. Αναμιγνύει διαφόρα στυλ επίπλων, vintage αλλά και ethnic, σε κερδίζει με την ανεμελιά του και σου φτιάχνει τη διάθεση.


Μια σειρά από διαφορετικές καρέκλες και μια κουκλίστικη ροζ πολυθρόνα περιστοιχίζουν το απλό τραπέζι, ενώ στο χώρο δεν βλέπεις ούτε μια κουρτίνα για δείγμα. (Ελπίζω να διαθέτει παντζούρια το οίκημα!)


Vintage ντουλάπια εκτελούν χρέη μπουφέ, ενώ μια συλλογή από απλούς (αλλά και με χρώμα) καθρέπτες στολίζουν τους τοίχους. Λατρεύω τα ethnic φωτιστικά ενώ αναρρωτιέμαι πως φωτίζεται ο χώρος το βράδυ!


Μου αρέσει πολύ το τυρκουάζ στον τοίχο αλλά ιδιαίτερα στα έπιπλα! Μια σειρά από παλιά σκαμπουδάκια και καρεκλάκια βαμμένα σε έντονα χρώματα μοιάζουν με έργα τέχνης. Το ίδιο ισχύει για το χαλί!


Η vintage βιτρίνα με τα διάφορα κεραμικά και υαλικά δείχνει πολύ ωραία με τα λουλούδια και το φούξια ράφι!




Η κουζίνα είναι πολύ ιδιαίτερη. Μια ιδιόμορφη κατασκευή από παλιά ξύλα δημιουργεί ράφια για τα κουζινικά. Δεν είμαι φαν αυτής της σχολής από άποψη πρακτικότητας αλλά οπτικά το βρίσκω χαριτωμένο (μακριά από το σπίτι μου μόνο!) 


                    Υπέροχος ο καθρέπτης πάνω από τον νιπτήρα!




Θα υποθέσω ότι αυτό είναι το παιδικό δωμάτιο. Πού είναι το κρεβάτι δεν ξέρω, αλλά μου αρέσει το ροζ στις ντουλάπες και τα καρεκλάκια, όπως το wall art από κομμάτια ταπετσαρίας (ή χαρτιού) στον τοίχο.



Να και το master bedroom. Xλίδα! Αυτά είναι μεγαλεία, δωμάτιο να παίζεις μπάλα!


Διαφορετικά έπιπλα και χρώματα δένουν καλά λόγω του κευκού φόντου (τοίχοι, δάπεδο και οροφή).


Μια άλλη κρεβατοκάμαρα σε πιο κλασικό ύφος, με την ίδια ιδέα : πολύχρωμα χαρτιά κολλημένα στα πορτάκια της βαρετής ντουλάπας Να μια ιδέα για να διακοσμήσετε τα φύλλα της ανέξοδα. Το δε φωτιστικό μπορεί εύκολα να γίνει με μια φθηνή χάρτινη φωτιστική μπάλα, με κολλημένα χάρτινα λουλούδια και μια υφασμάτινη τρέσα στο κάτω μέρος.


Στο μπάνιο τις εντυπώσεις κλέβει η φούξια καρέκλα. Ωραία και η μπλε συρταριέρα, δύο φθηνά κομμάτια βαμμένα σε έντονα χρώματα δίνουν στυλ σε ένα πολύ απλό μπάνιο.


Το σπίτι διαθέτει και αυλή με μεγάλη καναπεδιά και αυτοσχέδια τέντα. Τι εύκολες κατασκευές και φθηνές. Το σπίτι είναι για πώληση. Προλάβετε! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...