Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Ένα Παιδικό Δωμάτιο Με Ευρηματικές Ιδέες A'
 Ενθουσιάστηκα με το δωμάτιο της μικρής Ella από την Σουηδία όταν είδα αυτές τις ντουλάπες. Ένα δωμάτιο μόλις 6 τετραγωνικών μέτρων, από την ταλαντούχα μαμά Isabella Waldenmaier παρουσιάστηκε στο ohdeedoh. Γεμάτο χρώματα και μοτίβα, έξυπνες κατασκευές και δημιουργικές ιδέες κατάφερε να δημιουργήσει ένα παιδικό παράδεισο για παιχνίδι χωρίς πολλά έξοδα.
 Προς το παρόν το δωμάτιο χρησιμοποιείται μόνο για παιχνίδι, περιμένοντας την άφιξη του νέου μέλους της οικογένειας για να κατοικηθεί κανονικά στη συνέχεια από τη μικρή Ella. 


Οι εκπληκτικές ντουλάπες κατασκευάστηκαν από τις Billy του Ikea. Στη συνέχεια παράγγειλαν από ξυλουργό τις πόρτες από MDF και σχεδίασαν πάνω τους τα τελειώματα που βλέπετε για να τα κόψουν με πριόνι. Έφτιαξαν τα παράθυρα χρησιμοποιώντας ένα πατρόν από χαρτόνι. Έξυπνη ιδέα που εμπνέει πολλές παραλλαγέςΚάθε "σπίτι" της ντουλάπας έχει τη δική του λειτουργία. Στο λευκό είναι τα ρούχα, στο ροζ παιχνίδια και χνουδωτά πλάσματα ενώ στο έντονο ροζ τα αγαπημένα της μικρής lego κι άλλα δημιουργικά. Ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια της οικογένειας είναι η τακτοποίηση των παχνιδιών!
Είχαν την ευφυία να μετατρέψουν σε παιχνίδι το συμμάζεμα δημιουργώντας ένα σύστημα συλλογής παιχνιδιών ανά χρώμα και ανά είδος. Έτσι το παιδί μαθαίνει τα μαζεύει τα παιχνίδια του και παράλληλα εκπαιδεύεται.
Το κρεβατάκι της μικρής είναι ιδιοκατασκευή από ράφια ikea, ενώ το φωτιστικό είναι πρώην μπωλ φρούτων! Το τραπεζάκι έχει καλυφθεί από δρόμους για αυτοκινητάκια και το κάλυμμα του καλοριφέρ έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να δημιουργείται χώρος για παιχνίδια. Δίπλα έχει δημιουργηθεί μια γωνιά ξεκούρασης και παιχνιδιού με μαξιλάρες πάνω από τις οποίες βρήκαν θέση τα παιδικά βιβλία της μαμάς!

Μου αρέσει πολύ το μαύρο φωτιστικό δαπέδου που μοιάζει με φωτιστικό δρόμου, τόσο ταιριαστό με την ντουλάπα!
Ένας λευκός χώρος λοιπόν γεμάτος από τολμηρά χρώματα σε έπιπλα κι αξεσουάρ! Αν σας αρέσει παρακολουθείστε το blog της Isabella όπου μοιράζετε μαζί μας τις εμπνεύσεις της και δείτε την παιδική χαρά που έστησε ωραία και φθηνά στον κήπο του σπιτιού τους. 

Υ.Γ. Δείτε εδώ την εξέλιξη του δωματίου!1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...