Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Διαμερισματάκι μια Σταλιά



Ένα διαμέρισμα 70 τετραγωνικών σχεδιασμένο από την Carla Basich διαθέτει ότι είναι απαραίτητο για ένα σπίτι χωρίς να στερείται σε στυλ και κομψότητα.  Ειδικές κατασκευές σχεδιασμένες ώστε να παρέχουν αποθηκευτικούς χώρους κάνουν την κατοικία πρακτική και λειτουργική. Ογκώδη κομμάτια όπως ο καναπές και οι κατασκευές επιλέγονται λευκά για να ελαφρύνουν, ενώ τα μικρότερα έπιπλα και διακοσμητικά είναι σκούρα για να γειώνουν το αποτέλεσμα και να προσθέτουν ενδιαφέρον.





Η βασική χρωματική παλέτα κινείται στο λευκό με μαύρο, αλλά σε κάθε χώρο έχουμε χρώματα που δίνουν χαρά και ζωή.  Τα έπιπλα στην πλειοψηφία τους έχουν γυαλιστερό φινίρισμα, γεγονός που τα κάνει μοντέρνα αλλά και αντανακλά το φως στο κάθε δωμάτιο, κάτι που χρειάζονται οι μικροί χώροι.




Όταν έχουμε μικρά και στενά δωμάτια βοηθά πολύ να διαφοροποιήσεις χρωματικά ένα τοίχο για να ξεγελάσεις το μάτι και να φανεί το δωμάτιο μεγαλύτερο. Το ίδιο μπορείς να πετύχεις με μια ταπετσαρία.



Τα έπιπλα κουζίνας εκμεταλεύονται κάθε πιθαμή του χώρου.










Στην κρεβατοκάμαρα η διαφοροποίηση γίνεται με διακριτική ταπετσαρία και το χρωματικό βάρος δίνεται στα λευκά είδη και μαξιλάρια.




Κανένα τετραγωνικό δεν σπαταλιέται, έχουμε αποθηκευτικούς χώρους μέχρι και κάτω από τα κρεβάτια και παρόλα αυτά τα δωμάτια δεν δείχνουν πνιγμένα από έπιπλα.




               Οι κατασκευές είναι στο χρώμα του τοίχου για να εξαφανίζονται οπτικά.




Στο παιδικό δωμάτιο η ντουλάπα επενδύεται με συρόμενο φύλλο καθρέπτη για να δείξει μεγαλύτερο το δωμάτιο.







5 σχόλια:

  1. Έχω ενθουσιαστεί με το ιστολόγιό σου! Μου έχεις δώσει τόσες ιδέες που κάθομαι , κοιτάζω το χώρο μου και δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω:) Όσο γι' αυτή την ανάρτηση, τι να πω! Ξέρω από τώρα τι θα κάνω στο πιο μικρό δωμάτιο του σπιτιού μου! Σε ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σούπερ Βερόνικα! το τέλειο σπίτι για εργένη-σα!
    και η Αναστασία από πάνω νέα φίλη που λάτρης της Λήμνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ γλυκο το σπιτακι.Μου αρεσει που ναι φωτεινο,με καθαρες γραμμες,και εκμπεμπει μια ζωντανια.

    Μου αρεσε το κιτρινο πορτατιφ.Αν κ δεν μπορω να βρω κατι αντιστοιχο.Κλαψ...

    Ενα θεμα που ολους μας καιει,μιας κ τα σημερινα διαμερισματα ειναι 3 επι 3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...