Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Γλυπτική : Frank Plant


Frank Plant είναι ένας Αμερικανός γλύπτης που κατοικεί στη Βαρκελώνη και δημιουργεί μοναδικά γλυπτά από μέταλλο. Μοιάζει ουσιαστικά σαν να σχεδιάζει με μεταλλικές ράβδους και σύρματα! 



Σπούδασε γλυπτική στο University of the Arts στη Philadelphia της Pennsylvania. Τελειώνοντας τις σπουδές του στις Καλές Τέχνες το 1993 μετακόμισε στο Amsterdam και ξεκίνησε να "σχεδιάζει" με ατσάλι. Μελετά μορφές και συνθέσεις απλών καθημερινών αντικειμένων και το αγαπημένο του υλικό είναι μέταλλα που συνδέει με συγκολλήσεις. 



Δημιουργεί έργα δισδιάστατα, όπως τα αποτυπώματα του ή τριδιάστατα γλυπτά που ενσωματώνουν και αντικείμενα. Το 1999 μετακομίζει στη Βαρκελώνη όπου άρχισε να διαφοροποιείται ως προς τη χρήση υλικών. Φωτογραφίες και βαμμένα φόντα από ξύλο, light boxes, μηχανές, αισθητήρες, ήχοι και μουσική αποτέλεσαν κομμάτια των γλυπτών του. 


Ψάχνει διαρκώς νέους τρόπους να επικοινωνήσει  με το κοινό και η διαδραστικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στα έργα του. Ρίξτε μια ματιά στα πολύ εντυπωσιακά γλυπτά του!











frankbar5.jpg




1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...