Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

Ο Καλλιτέχνης Με Το Αλυσοπρίονο

AndyONeill1

Ο 40χρονος Βρετανός Andy O' Neill δημιουργεί εντυπωσιακά καλλιτεχνικά δημιουργήματα πάνω σε κορμούς δέντρων.  Θα μου πείτε, τα δέντρα τα ρώτησε αν ήθελαν να υπηρετήσουν την τέχνη? Όχι! Αλλά περιποιείται λέει αυτά που είναι ήδη πεσμένα κάτω. Πως έπεσαν δηλαδή? Τυφώνας τα γκρέμισε?  Ας το προσπεράσουμε ...
Με εργαλείο μόνο ένα αλυσοπρίονο προσδίδει στα δέντρα χαρακτηριστικά προσώπων, ζώων ή  αντικειμένων. Τα μετατρέπει σε έργα τέχνης. Οφείλω να ομολογήσω ότι το παρακάτω γλυπτό φυσάει!!! Μόνο που δεν το κόβω για "πεσμένο". Χμμμμ... πιο ριζωμένο δε γίνεται!


AndyONeill2

Ο Andy O' Neill κατάγεται από το Μπρίστολ και κάποτε ήθελε να γίνει λέει ξυλουργός. Αλλά δεν του 'κατσε και τον κέρδισε η γραφιστική τέχνη για να καταλήξει στη συνέχεια  δασοκόμος.  Τζζζζζζ ζαλίστηκα ρε φίλε από τις τόσες σβούρες! Και φυσικά σκέφτηκε να συνδυάσει τα τρία σε ένα μετατρέποντας τα δέντρα σε καλλιτεχνήματα. Και βρήκε (επιτέλους!) το σκοπό του στη ζωή. Τώρα κατά πόσο τα δέντρα εκτιμούν τα γίνονται τα μούτρα τους γλυπτά ακόμα ερευνάται.  

AndyONeill4

Αυτή την περίοδο κατοικεί σε τροχόσπιτο στο δάσος Bedgebury της Βρετανίας, όπου έχει επιδοθεί στη δημιουργία επτά νέων ξύλινων γλυπτών (δηλαδή ρημάζει το δάσος!).  Tα έργα θα εκτίθενται για τους επισκέπτες στην είσοδο του δάσους. Σπεύστε κι ότι σας αρέσει ...τσεκούρι και βουρ για το σπίτι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...