Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Ένα Μικρό Διαμέρισμα στη ΣτοκχόλμηΣήμερα θα δούμε ένα ενδιαφέρον διαμέρισμα στη Στοκχόλμη. Είναι μόλις 65 τετραγωνικά και ξέρω πόσο σας αρέσει να βλέπετε μικρά διαμερίσματα! Το ενδιαφέρον έγκειται στο γεγονός ότι δεν φοβάται να χρησιμοποιήσει το μαύρο χρώμα σε μεγάλο βαθμό αλλά και στην ενοποίηση του υπνοδωματίου με το σαλόνι και τη κουζίνα. Αρχιτέκτων είναι ο Nystrom Daniel και το ακίνητο χτίστηκε το 1931! Βλέπετε τι μπορεί να κάνει μια καλή ανακαίνιση?Επίσης δεν φοβάται να χρησιμοποιήσει ογκώδη φωτιστικά!


Φυσικά για σωστό φωτισμό υπάρχουν και ράγες με προβολάκια, σε λευκό χρώμα για να μη τραβάνε την προσοχή.


Η σκούρα τραπεζαρία λειτουργεί ως διαχωριστικό από την κουζίνα. Οι επιλογές φωτιστικών χαρίζουν πολλούς πόντους στο σπίτι που ως επί το πλείστον είναι διακοσμημένο με έπιπλα σε απλές γραμμές. Πρέπει να πω ότι ξετρελλάθηκα με τα φωτιστικά του Tom Dixon, σε μαύρο και μπρούντζο, κομμάτια διαμάντια που κερδίζουν τις εντυπώσεις όπου βρεθούν, πόσο μάλλον εδώ που είναι ευμεγέθη!


Η κρεββατοκάμαρα βαμμένη σε μαύρο χρώμα, διαχωρίζεται από την υπόλοιπη κατοικία με ένα υαλοπέτασμα και η διακριτικότητα επιτυγχάνεται χάρη σε απλές και κομψές κουρτίνες που ξεκινούν από την οροφή. Εδώ τα φωτιστικά λόγω πολύ περιορισμένου χώρου είναι σεμνά και μικρών διαστάσεων. Παρόλα αυτά το μαύρο χρώμα στον τοίχο δίνει ένα δραματικό τόνο που την κρεββατοκάμαρα να ξεχωρίζει!
Το άλλο στοιχείο που εντυπωσιάζει στο χώρο είναι η επένδυση του τοίχου της κουζίνας!


Πρόκειται για φύλλα μπρούντζου. Δεν είναι υπέροχη εναλλακτική στο πλακάκι? Βερνικωμένο όπως είναι δεν παθαίνει τίποτα και κάνοντας εντυπωσιακό ντουέτο με το μαύρο προσφέρουν glam νότα στο χώρο!Μπάνιο λιτό και μοντέρνο σε λευκό και μαύρο!


Μια αδυναμία στα dressing rooms την έχω!


Μάλιστα για εξοικονόμηση χώρου έχωσαν εκεί μέσα πλυντήριο - στεγνωτήριο!
Δεν ξέρω τι είναι αυτή η παράσταση δίπλα στο WC αλλά μου αρέσει τρελά! Όταν η τέχνη εισβάλει στο μπάνιο το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι εντυπωσιακό.


Και μια κάτοψη για να δείτε τη διαρρύθμιση των χώρων.

via perjansson

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...