Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Μια Κατοικία Για Άτομα Με Κινητικά Προβλήματα


Oι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις ειδικά στη χώρα μας. Δυσκολεύονται εξαιρετικά στις μετακινήσεις τους στους δημόσιους χώρους, πιθανότατα και στο χώρο εργασίας. Μόνο ο χώρος κατοικίας μπορεί να διαμορφωθεί με τρόπο που να τους εξυπηρετεί λειτουργικά. Η αρχιτέκτων Juliana Santana έχοντας αυτό κατά νου, σχεδίασε ένα χώρο προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενός νεαρού αθλητή, χρήστη αναπηρικού αμαξιδίου συμμετέχοντας στο Casa Cor Brasília 2011 

Μοντέρνα αρχιτεκτονική με λιτές απλές γραμμές και σε αρμονία με τις αστικές τάσεις της εποχής μας, δημιουργεί ένα χώρο χαρούμενο κι ευχάριστο για ένα νέο άνθρωπο. 

Ο χώρος χωρίζεται σε τρία μέρη. Στην μία πλευρά η κρεββατοκάμαρα με την ντουλάπα και το μπάνιο που είναι κρυμμένο πίσω από το μαύρο χώρισμα. Από την άλλη πλευρά μια μεγάλη κατασκευή από ξύλο σε σχήμα Π πλαισιώνει το χώρο του γραφείου και τον διαχωρίζει οπτικά και αισθητικά.   

 Μέσα σε 90 τετραγωνικά μέτρα η αρχιτέκτων δημιούργησε την κατάλληλη διάταξη ώστε να επιτρέπεται η κίνηση του αναπηρικού αμαξιδίου χωρίς προβλήματα.

Όλα τα έπιπλα έχουν επιλεγεί με γνώμονα την πιο δυνατή άνεση και την ευκολότερη χρήση, χωρίς να υστερούν σε αισθητική και ποιότητα!


Το λουτρό έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που να είναι απολύτως λειτουργικό για ένα χρήστη με ειδικές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...