Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Tudor House - Ένα Σπίτι Γεμάτο Ιστορία


Ένα απίστευτο σπίτι βγαίνει στην αγορά μετά από πολλά χρόνια, το Tudor House μία από τις πιο γνωστές ιστορικές κατοικίες του  Exeter, στη Μεγάλη Βρετανία που χρονολογείται τον 16ο αιώνα!  Ένα σπίτι με τεράστια ιστορία κι εκπληκτικά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Θα μπορούσε να είναι μουσείο, αλλά από ότι μαθαίνουμε είναι το μοναδικό παλαιό κτίριο της περιοχής που ανήκει σε ιδιώτη.


Η πλούσια διακοσμημένη πρόσοψη με την εμφανή ξύλινο κορμό και τα βιτρώ παράθυρα, ανάγουν το κτίριο σε μοναδικό κόσμημα! Λίγα λόγια για την ιστορία του (που με εξιτάρει αφάνταστα!). Το Tudor House είναι το παλαιότερο κτίριο σε μια περιοχή γνωστή ως Exe Island στο ιστορικό δυτικό κομμάτι της πόλης του Exeter. Πιθανολογείται πως χτίστηκε προς τα τέλη του 16ου αιώνα από ένα πλούσιο έμπορο. Διανύοντας τους αιώνες πέρασε από πολλά χέρια μεταξύ άλλων των Burche, Gubbs, Leach και Trewman ιστορικών οικογενειών, για να καταλήξει σταδιακά σε κακή κατάσταση στις αρχές του 1900. Στα μέσα του 1960 το σπίτι αγοράστηκε από τον Bill Lovell για το αστρονομικό ποσό των 700 λιρών (!) και σώθηκε από την κατεδάφιση. Ο Lovell ανέλαβε το δαπανηρό έργο της αναπαλαίωσης και πολύ σωστά βραβεύτηκε δις το 1975.



 Πολλά από τα υλικά της αρχικής δομής του κτιρίου βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση ενώ η κατοικία ανανεώθηκε με τον καλύτερο τρόπο.  Ο τελευταίος ιδιοκτήτης ανακαίνισε ξανά την κατοικία η οποία προσφέρει άνεση κι ευελιξία με 4-6 χώρους υποδοχής, 4-6 κρεββατοκάμαρες και 5 μπάνια. Επίσης περιλαμβάνονται  2 ανεξάρτητα διαμερίσματα που ενοικιάζονται. Σούπερ! 



Βρίσκεται στο κέντρο της καθεδρικής πόλης του Exeter, κοντά στο  μουράγιο και φυσικά διαθέτει χώρους  πάρκινγκ για αρκετά αμάξια (που όλα αυτά?) 


Δεν είναι υπέροχο? Νομίζεις ότι οσωνούπω θα δεις τον Σέξπιρ να ξεπροβάλει! 


Μου αρέσει που η διακόσμηση είναι χαμηλών τόνων, ένα τέτοιο κτίριο δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο για να αναδειχθεί.


Θαυμάζοντάς το ανατρέχω στην ιστορία και προσπαθώ να το δω όπως ήταν αιώνες πριν! Απλά υπέροχο!


Αν έχετε κομπόδεμα στην άκρη κι ενδιαφέρεστε για επενδύσεις στη Γηραιά Αλβιόνα κάντε μια βόλτα στο Winkworth Exeter



spotted on winkworth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...