Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Δύο Όμορφα Εξοχικά σε Shabby Chic Style

Έπιασαν τα κρύα για τα καλά και σκέφθηκα να ζεστάνω λίγο τα κοκκαλάκια μας με καλοκαιρινές αναμνήσεις. Τα εξοχικά είναι συνδεδεμένα με την καλοκαιρινή αύρα συνήθως και φωτίζουν τη διάθεση μας με ήλιο και χρώματα.



 Το πρώτο είναι από το Country Home και είναι πραγματικά ονειρεμένο! Η κρεβατοκάμαρα δείχνει κουκλίστικη, σκηνικό στημένο απλά για φωτογράφιση. Οι κατασκευές είναι απλές, τίποτα δεν είναι εξεζητημένο, όμως είναι γουστόζικα συνδυασμένα και βαμμένα σε υπέροχα χρώματα. Το πολύ απλό κρεβάτι ακουμπά σε ένα τοίχο επενδυμένο με τυρκουάζ σανίδες, ζωγραφισμένες με στένσιλ. Δύο παλιές απλίκες και μια σκαλίτσα εκτελεί χρέη κομοδίνου! Υπέροχα λευκά είδη και μαξιλάρια και πολύ απλά πινακάκια.


Κάτω από τη στέγη ο χώρος αξιοποιείται για να μη χαθεί αποθηκευτικός χώρος.


Από τα πιο χαριτωμένα γραφεία που έχω δει ποτέ! Ακουμπώντας νωχελικά σε ένα απλό ξύλινο τραπέζι, τα παντζούρια δημιουργούν ένα πίνακα αναρτήσεων. 


Και κατεβαίνουμε στο καθιστικό όπου συνεχίζεται η επένδυση των τοίχων με σανίδες και στην απλή επίπλωση την παράσταση κλέβει το χρώμα, το lime πράσινο στους καναπέδες και το δερμάτινο coffee table, που ταιριάζει τέλεια με το τυρκουάζ στις διακοσμητικές λεπτομέρειες.



Το λουτρό εντελώς ρετρό και ρομαντικό με την ελεύθερη μπανιέρα και την μπαταρία δαπέδου.



 Το επόμενο σπιτάκι είναι από το Style at Home και ξεκινάμε πάλι από την κρεβατοκάμαρα. Βαμμένη κι αυτή σε τυρκουάζ, διαθέτει ένα vintage σιδερένιο κρεβάτι όπου το κεφαλάρι έχει δημιουργηθεί με κολλήσεις του μπροστινού και του πίσω μέρους. Αυτά τα κρεβάτια συνήθως ήταν λίγο μικρά, έτσι κατάφεραν με αυτό τον τρόπο να το μεγαλώσουν. Πολύ απλή αλλά όμορφη κρεβατοκάμαρα χάρη στο χρώμα και τις προσεγμένες λεπτομέρειες όπως το κρυστάλλινο vintage φωτιστικό.


Στο καθιστικό βρίσκουμε πάλι μερικά παλιά φρεσκαρισμένα έπιπλα σε λευκούς τόνους.


Απλά πράγματα, τίποτα το εξεζητημένο, όμορφα αξεσουάρ δημιουργούν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα, ότι χρειάζεται κανείς στις διακοπές του.


Λατρεύω αυτή την ντουλάπα, βαμμένη σε αναζωογονητικό κίτρινο χρώμα και το ασπρόμαυρο δάπεδο σκακιέρα!


Το δάπεδο καθορίζει και το ρετρό στυλ της κουζίνας. Ένα κίτρινο χρωματάκι στα πορτάκια των ντουλαπιών και στους τοίχους και η κουζίνα λάμπει από φρεσκάδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...