Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

Τα Παιχνιδιάρικα Έπιπλα Του Κυρίου Beaumont
Ο κύριος που βλέπετε πιο πάνω είναι ο Judson Beaumont κι έχει βαλθεί να πραγματοποιήσει τα παιδικά όνειρα, δηλαδή να δώσει στα παιδιά την αίσθηση ότι κατοικούν μέσα σε ένα καρτούν! Μαζί με την εταιρεία του Straight Line Designs, με έδρα το Vancouver, σχεδιάζουν και κατασκευάζουν παιδικά έπιπλα μοναδικά.

Μετά από μια πετυχημένη καριέρα στο σχεδιασμό (κανονικών) επίπλων, ο designer αποφάσισε να σχεδιάσει κάτι διαφορετικό για ένα ζευγάρι φίλων του που περίμενε το πρώτο τους μωράκι. Ήθελε η δημιουργία του να μαγνητίζει τη φαντασία του παιδιού από τα πρώτα χρόνια της ζωής του.  Ενθουσιάστηκε από την διαδικασία κι αποφάσισε να ασχοληθεί περισσότερο με αυτό το consept και να προσφέρει στα παιδιά ονειρεμένα έπιπλα. 


Ήρωες των καρτούν όπως ο Bugs Bunny και ο Roger Rabbit εμπνέουν τη δουλειά του. 


Έχει σχεδιάσει σκηνικά για ταινίες αλλά και διαφημιστικά σποτάκια, ενώ αντλεί χαρά όταν σχεδιάζει χώρους παιχνιδιών σε νοσοκομεία παιδιών. Βλέπετε τα παιδιά κατανοούν τη δουλειά του και δεν προβάλουν αντιρρήσεις και σκεπτικισμό όπως οι ενήλικες.Τα έπιπλα του είναι παιχνιδιάρικα και διασκεδαστικά, ευφάνταστα κι αστεία, χωρίς να υστερούν σε λειτουργικότητα. Έπιπλα κι αντικείμενα καθημερινής χρήσης μετατρέπονται σε πύλες φαντασίας και παραμυθιού. Παίζει με την κλίμακα και την παραμόρφωση, δίνοντας ζωντάνια σε άψυχα υλικά.


Στόχος του να ενισχυθεί το δημιουργικό design και να υλοποιηθούν περισσότεροι εμπνευσμένοι χώροι σε δημόσια κτίρια, όπως αεροδρόμια, παιδικοί σταθμοί και σχολεία, νοσοκομεία και παιδικές χαρές και φυσικά σε ιδιωτικές κατοικίες. Τα σχέδια του Judson αποπνέουν μοναδικότητα και αποδεικνύουν ότι τα πάντα είναι δυνατά όταν η έμπνευση είναι απεριόριση! 


Άν αναρρωτιέστε για τα δωμάτια των δικών του παιδιών, να είστε σίγουροι ότι κι εκεί ξεπέρασε την πραγματικότητα. Κρεββάτια 'Άμαξα της Σταχοπούτας" και "Ατμομηχανή" δεν άφησαν παραπονεμένα τα πιτσιρίκια του!


Πέρα από τα έπιπλα, μια από τις πιο πετυχημένες δημιουργίες του είναι το Pet Camper, ένα μεταλλικό, vintage-style τροχόσπιτο για ζωάκια.

Και φυσικά δεν σχεδιάζει μόνο παιδικά έπιπλα. Φροντίζει και τους ενήλικες παρέχοντάς τους έπιπλα με πολύ χιούμορ όπως το άταχτο τραπεζάκι που βλέπουμε! 


                     Και το τραπέζι με τα καμμένα ποδαράκια!
                                             Ή το πολύ όμορφο Tree CabinetTreecabinetmagazinehr_1

Eίναι δυνατόν να μη χαμογελάτε βλέποντας το παγκάκι-κονσερβοκούτι? Σαρδέλες κανείς?1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...