Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

To Rock Σπίτι του Jimmie Karlsson

O Σουηδός σχεδιαστής Jimmie Karlsson κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να κατακτήσει τη βρετανική αβανγκάρντ. Η φιλοσοφία του στη διακόσμηση συνοψίζεται στο ότι δεν χρειάζεται μεγάλο budget για να φτιάξει κάποιος το σπίτι του σύμφωνα με την αισθητική του.

Με φαντασία κι έξυπνες κινήσεις μπορείς να δώσεις νέα όψη σε παλιά έπιπλα, αρκεί να τα πειράξεις, να προσθέσεις ζωηρά χρώματα και να αλλάξεις τις ταπετσαρίες τους με πρωτοποριακά υλικά.

-

Ο σχεδιαστής εμπνεύστηκε από τη ροκ και τη πανκ μουσική για να διακοσμήσει αυτό το διαμέρισμα που χρονολογείται από το 1900. Έκανε την αγγλική σημαία πρωταγωνίστρια και αγόρασε παλιά ροκοκό έπιπλα και τους άλλαξε κυριολεκτικά τα φώτα βάφοντάς τα με ασημί σπρέι και κάνοντας στάμπες πάνω στα υφάσματά τους.

-

Οι τοίχοι και τα έπιπλα φιλοξενούν στίχους τραγουδιών, γραμμένους με σπρέι. Υποστηρίζει οτι δεν πρέπει να γεμίζουμε το σπίτι με πράγματα αδιάφορα που δεν μας εκφράζουν μόνο και μόνο για να γεμίσουμε κάποια γωνιά. Προτείνει να γράψουμε τους στίχους που μας συγκινούν ή ακόμα κι ένα ποίημα σε ότι επιφάνεια μας καπνίσει, είτε είναι ένας τοίχος, είτε μια πόρτα ή ένα έπιπλο (περίπου αυτό που κάνει ο τρίχρονος γιός μου δηλαδή!) 


Χρησιμοποιεί ταπετσαρίες κολλημένες πάνω σε τελάρα τα οποία μετακινεί μέσα στο σπίτι κατά βούληση κι αναλόγως τη διάθεση. (η συγκεκριμένη ταπετσαρία είναι από το jimmie martin )
              Ο μαύρος γαλλικός καναπές είναι απλά ΘΕΙΚΟΣ!

-

-

Πήρε ένα παλιό κρεβάτι, πέρασε με ασήμι την ξύλινη κορνίζα και έβαψε το ύφασμα ζωγραφίζοντας την αγγλική σημαία!    
   

                                     
        Πώς να βαρεθείς μέσα σε ένα τέτοιο σπίτι? 

Images via livingetc , sistersagency  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...