Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Κεραμική : Jennifer Lee

Jennifer Lee γεννήθηκε στη Σκωτία και σπούδασε στο Edinburgh College of Art και στο Royal College of Art  στο Λονδίνο.  Μέσω υποτροφίας μελέτησε στην Αμερική Νοτιο-δυτική Ινδιάνικη προιστορική κεραμική και εκτός της ευρώπης ταξίδεψε σε χώρες όπως  Αίγυπτο, Ινδία,  Αυστραλία, Ιαπωνία. 






Τα δοχεία της είναι χειροποίητα κι έχει αναπτύξει μία μέθοδο χρωματισμού ανακατεύοντας μεταλλικά οξείδια στον πηλό πριν τη δημιουργία του αντικειμένου. 





Έχει εκθέσει τη δουλειά της σε χώρους όπως το Röhsska Musset στο Göteborg της Σουηδίας, και στο Aberdeen Museum and Art Gallery της Σκωτίας . 

Η δουλειά της αποτελεί τμήμα πολλών μεγάλων δημόσιων συλλογών παγκοσμίως, όπως ατο Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη, στο The Philadelphia Museum of Art και το Los Angeles County Museum. Το 2008  το Victoria & Albert Museum απέκτησε ένα ακόμα έργο της για τη συλλογή τους. 


Το 2009 προσκλήθηκε από τον Issey Miyake να εκθέσει στο ιδρυμά του  21_21 Design Sight για την έκθεση 'U-TSU-WA'.  Η εγκατάσταση σχεδιάστηκε από τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα  Tadao Ando  και τα δοχεία της εμφανίστηκαν να πλέουν σε μια μεγάη πισίνα πίσω από την οποία υπήρχε ένας καταρράχτης 30 μέτρων (αυτό θα ήθελα να το δω!) 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...