Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Berge : Ένα Αλλιώτικο Ξενοδοχείο

Το Berge είναι ένα ξενοδοχείο στη Βαυαρία της Γερμανίας που λειτουργεί με διαφορετική φιλοσοφία


Όλα ξεκίνησαν όταν ο Nils Holger, designer επίπλων έψαχνε μία έκταση γης για να στεγάσει αποθήκες για την εταιρεία του. Βρήκαν αυτή την έκταση με ένα προυπάρχον παλιό κτίριο και ξεκίνησαν τις διαδικασίες. Όταν ήταν όλα έτοιμα και είχαν ήδη ξεκινήσει τις ανακαινίσεις ένας καλός γείτονας (όπως πάντα!) τους έκανε μήνυση και σταμάτησαν οι όλα.Βρέθηκαν σε δύσκολη θέση καθώς ήδη είχαν επενδύσει τα μαλλιοκέφαλά τους στο project κι έτσι συνέχισαν τις εργασίες φιλοξενώντας στο χώρο παράλληλα κάποιους καλεσμένους της εταιρείας. Έτσι προέκυψε η ιδέα του ξενοδοχείου.


Αρχικά σκέφτηκαν να το λειτουργήσουν κανονικά, σύμφωνα με τα ξενοδοχειακά πρότυπα αλλά διαπίστωσαν ότι κάτι τέτοιο θα απαιτούσε πολυμελές προσωπικό και πολλά έξοδα.


Έτσι αποφάσισαν να δοκιμάσουν ένα νέο ξενοδοχειακό κόνσεπτ. Δεν υπάρχει σέρβις και οι πελάτες καλούνται να φροντίζουν τον εαυτό τους. Περιέργως το consept αυτό λειτούργησε και όχι μόνο το Berge απέκτησε φανατικούς θαμώνες αλλά το επιλέγουν και για συνέδρια, αυτό κι αν είναι αξιοπερίεργο!                    


Berge σημαίνει βουνό και είναι ένα όνομα πολύ ταιριαστό για ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται ανάμεσα στα δάση και τα όρη, προσφέροντας γαλήνη και ηρεμία στους επισκέπτες και παρέχοντας όσα χρειάζονται για μια άνετη διαμονή χωρίς πολυτέλειες.


Τα έπιπλα έχουν κατασκευαστεί από την εταιρεία του ιδιοκτήτη και το στυλ είναι μινιμαλιστικό ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει πολιτιστικά κι αισθητικά στοιχεία της Βαυαρίας.

                                      
Κουζίνα......μόνο οι εντοιχισμένες συσκευές και η νησίδα που είναι ένα τυπικό βαυαρικό τραπέζι ‘Jockel’  σε μεγαλύτερη έκδοση! Σούπερ!    

                

                                                 Φωτογραφίες από το welcome beyond

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...