Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Iδέες για Οροφές στο Παιδικό Δωμάτιο

sunny baby nursery decorating ideas, mother goose theme
 vi.sualize
Ένα μωράκι περνά αμέτρητες ώρες κοιτάζοντας το ταβάνι του δωματίου του. Θα ήταν ωραίο λοιπόν, αντί να το υποχρεώνετε να χαζεύει το βαρετό λευκό ταβάνι, να του προσφέρετε οπτικά ερεθίσματα. Μια επέμβαση με χρώμα θα ερεθίσει τη φαντασία του μωρού, θα αναπτύξει τις οπτικές του ικανότητες και θα το διασκεδάσει από τη μονοτονία του.


Kristin DeMarco

Υπάρχουν πολλές επιλογές για να κάνετε την οροφή του δωματίου πιο ενδιαφέρουσα. Το τι θα επιλέξετε εξαρτάται κυρίως από το αν σκοπεύετε να το πραγματοποιήσετε μόνοι σας ή να απευθυνθείτε σε ειδικό. 

 
Hgtv

 
Αν ισχύει το πρώτο, τότε το ερώτημα είναι πόση εμπειρία και δεξιοτεχνία έχετε σε τέτοια θέματα και τι ακριβώς σας ταιριάζει. 

design dazzle
Ζωγραφίστε ένα κάνναβο στην οροφή ή κολλήστε μια ωραία ταπετσαρία.

design dazzle

apartment therapy
  Το παρακάτω παράδειγμα δεν είναι από παιδικό δωμάτιο, θα μπορούσε να υιοθετηθεί όμως, σε μια πιό απαλή απόχρωση.

apartment therapy
Μπορείτε απλά να ζωγραφίσετε ρίγες και να δώσετε μια δυναμική στο χώρο (το απλά μια κουβέντα είναι βέβαια,  έχουν πολλή δουλειά οι ρίγες!) Το αποτέλεσμα όμως είναι εντυπωσιακό και αξίζει τον κόπο.

Jenna Lyons' nursery, via Domino
Jenna Lyons' nursery, via Domino
house of turquoise
sheridan french
CR 22
charmhome
Sharon Taylor Designs
Decor Demon
 Εδώ δημιούργησαν μια πιο πολύπλοκη κατασκευή. Αποτελείται από κομμένα σχήματα ( κόντρα πλακέ), βαμμένα σε διάφορα χρώματα και κρεμασμένα με λεπτές αλυσίδες από την οροφή.


design dazzle
 Αν πάλι όλα αυτά φαίνονται φασαριόζικα μπορείτε να κάνετε μια σύνθεση από  αντικείμενα που θα κρεμάσετε από την οροφή, όπως αεροπλανάκια, πουλιά κι αερόστατα ή πεταλουδίτσες όπως στο κοριτσίστικο μωβ δωμάτιο παρακάτω.


  Μπορείτε να φτιάξετε μια τοιχογραφία χρησιμοποιώντας στένσιλ, να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητες παραστάσεις (οι ίδιες που κολλάμε στους τοίχους) αναλόγως με το θέμα διακόσμησης  ή να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία.


Chevron Ceiling & Reclaimed Barn Light
project nursery

Καλό είναι σε κάθε περίπτωση να μη παραμελούμε την οροφή, ακόμα κι ένα απαλό χρωματάκι  προσφέρει πολλά στο μωρό μας. 
 
arquitetura de sonho

 Οφείλουμε να προσέξουμε το φωτισμό ώστε να μη χτυπάει ενοχλητικά στα ματάκια του και μια καλή ιδέα είναι να ξαπλώσουμε εμείς οι ίδιοι κάτω και να δούμε το χώρο από τη δική του οπτική γωνία. 
 
design sponge

 Σίγουρα θα μας έρθει η έμπνευση!

desire to inspire

 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...