Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Κίτρινο το ΛαμπερόArchitecture art designs

Το κίτρινο είναι ένα χαρούμενο κι αισιόδοξο χρώμα που έχει την ιδιότητα να φτιάχνει αμέσως τη διάθεση και δίνει ενέργεια. Χρησιμοποιείστε τις λαμπερές αποχρώσεις του για να φωτίσετε και να τονίσετε τους χώρους σας.


Bhg


                                        brabourne farm

Μπορεί όμως να είναι δύσκολη υπόθεση. Χρειάζεται να είναι η σωστή απόχρωση στη σωστή ποσότητα. Το καναρινί δείχνει υπέροχο μαζί με το μαύρο και το λευκό και το μουσταρδί ταιριάζει όμορφα με το σκούρο γκρί δίνοντας μία κλασική φινέτσα στο χώρο. 


houzz

houzz

Το μουσταρδί με το γκρι είναι υπέροχος συνδυασμός.


Domino

Το κίτρινο μαζί με το τυρκουάζ δίνει στο χώρο νεανική όψη, ενώ κάνει πιο πικάντικο το navy look όταν συνδυάζεται μαζί με το σκούρο μπλε και το λευκό. 

Jonathan Adler & House Beautiful
Αρχικά φροντίζουμε να επιλέξουμε μια φωτεινή και τολμηρή απόχρωση κίτρινου. Αποφεύγουμε τα απαλά κίτρινα και τα παστέλ. Μακριά επίσης από οτιδήποτε φωσφωρίζει.  Μετά φροντίζουμε να μη το παρακάνουμε  Το κίτρινο χρησιμοποιείται για στοιχεία του δωματίου και όχι για όλο το δωμάτιο 


hgtv

Ένα μοντέρνο έργο τέχνης σε κίτρινο είναι ένας απλός τρόπος να εισάγουμε το χρώμα σε ένα δωμάτιο  Ακόμα καλύτερα όταν το φόντο είναι σκούρο, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο να φωτιστεί το δωμάτιο. Images via  Adore 


Ένας άλλος τρόπος είναι να βάψουμε μόνο ένα τοίχο. Χρειάζεται όμως να επαναληφθεί και σε κάποια άλλα στοιχεία της διακόσμησης (κουρτίνες, χαλί, διακοσμητικά στοιχεία και μαξιλάρια).


houzz

Το είδος φωτισμού είναι ένας τρόπος επίσης. Ένας τοίχος με απαλή απόχρωση κίτρινου μπορεί να γίνει πιο λαμπερός με ένα κίτρινο φως να τον λούζει. 
Το κίτρινο ταιριάζει όμορφα με τα ουδέτερα χρώματα, όπως το γκρι, το κρεμ, το μαύρο, το καφέ ή το χακί.  Το κίτρινο έχει πολλές αποχρώσεις…όταν χρησιμοποιηθεί με προσοχή μπορεί να βγάλει θαλπωρή. Αν όμως χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες δόσεις και μεγάλη ένταση, τότε μπορεί να χαλάσει το συνολικό αποτέλεσμα. Όπως όλα τα χρώματα γίνεται δύο φορές πιο λαμπερό όταν χρησιμοποιείται σε μεγάλη επιφάνεια και σύμφωνα με τη θεωρία των χρωμάτων το κίτρινο είναι το χρώμα που βλέπει πρώτο το μάτι σε ένα χώρο, γιατί είναι το πιο λαμπερό.

apartment therapy

 Για αυτό το λόγο πρέπει να πέσει λίγο τονικά πριν επιλεχθεί για να βαφτεί ένας τοίχος. Μπορεί να δείχνει καταπληκτικό στο χρωματολόγιο και να είναι κραυγαλέο στον τοίχο. Αν λοιπόν το κίτρινο που επιλέξαμε δεν μας αρέσει στον τοίχο μας ζητάμε από τον ειδικό στο κατάστημα να μας το κατεβάσει τονικά ή να διορθώσει την απόχρωση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...