Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

Το Εκλεκτικιστικό Στυλ της Abigail Ahern

H interior designer και στυλίστρια Abigail Ahern , της οποίας το σπίτι είδαμε ήδη εδώ, παρουσίασε στο περιοδικό Adore, το σπίτι που ανακαίνισε και διακόσμησε για την αδερφή της Gemma, μέλος της δημιουργικής ομάδας της εταιρείας,  με κόστος μόνο 6500 λίρες. Το στυλ είναι εκλεκτικιστικό, έχουν αναμιχθεί στοιχεία από διαφορετικά στυλ και περιόδους, κάποια από αυτά ιδιαίτερα ασυνήθιστα ενώ άλλα είναι vintage κομμάτια. 
Οι τοίχοι, τα δάπεδα και οι πόρτες είναι βαμμένα στην ίδια απόχρωση η οποία λειτουργεί ως φόντο για να αναδειχθούν έπιπλα, όπως το βαμμένο με spray φούξια τραπεζάκι που αντανακλά το φως στο χώρο. Προστέθηκαν κάποια vintage στοιχεία, οπως η ασυνήθιστη ταπετσαρία-βιβλιοθήκη που αναδείχθηκε σε focal point του δωματίου.


Η ζωντάνια στο χώρο επιτυγχάνεται με τα διαφορετικής υφής υφάσματα, ενώ εντελώς ασύμμετρα κρεμάστηκε ένα φωτιστικό φτιαγμένο από ανακυκλώσιμο γυαλί, κατασκευασμένο σε εργοστάσιο της περιοχής.

Το τραπέζι της τραπεζαρίας αγοράστηκε μόνο 30 λίρες από δημοπρασία και μετα βάφτηκε μαύρο σε φανοποιείο. Οι τοίχοι της κουζίνας βάφτηκαν με μια σκούρα βρώμικη απόχρωση ενώ τα ντουλάπια πήραν μια έντονη μπλε ηλεκτρίκ απόχρωση, Με την διαφοροποίηση των αποχρώσεων και των εντάσεων ορίστηκε ο χώρος.


Στην κρεβατοκάμαρα έπαιξαν με τις κλίμακες δημιουργώντας υπερμεγέθη πόμολα για τις ντουλάπες και χρωματίζοντας τα έδωσαν ενδιαφέρον στην κατασκευή.


Το χωλ συνήθως είναι ένας βαρετός μεταβατικός χώρος, εδώ όμως λειτουργεί ως γκαλερί με έργα τέχνης χωρίς μεγάλο κόστος, είτε limited edition posters είτε αγορασμένα σε υπαίθριες αγορές, που συνυπάρχουν με μεγάλα γράμματα.Οι συμβουλές της για να ανακαινίσεις το σπίτι σου με το μικρότερο δυνατό κόστος είναι πρώτα να σκέφτεσαι δημιουργικά και να έχεις αυτοπεποίθηση. Το να αλλάξεις χρώμα σε ένα τοίχο είναι ο πιο εύκολος, φθηνός τρόπος για να μεταμορφώσεις δραματικά ένα χώρο. Αν καταφέρεις να κάνεις μόνος τις περισσότερες εργασίες το κόστος θα μειωθεί κατά πολύ. Το σημαντικότερο είναι να καταφέρεις να σκέφτεσαι έξω από τα καθιερωμένα, να τολμάς να δοκιμάσεις πράγματα κι αυτό είναι κάτι που θα κάνει το σπίτι σου μοναδικό και υπέροχο.

                                                    

        H Abigail έχει γράψει ένα βιβλίο για τη διακόσμηση, το A Girl's Guide to Decorating                                            Θα το βρείτε στο Amazon .

Images via  Adore and Marie Claire

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...