Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

To Τολμηρό Σπίτι


Αυτό το εκλεκτικό σπίτι στο Miami με τις εξαιρετικά τολμηρές χρωματικές επιλογές ανήκει στον designer Doug Meyer.  Με εντυπωσίασε βαθύτατα μόλις αντίκρυσα τις φωτογραφίες, κάθε χώρος είναι ένα έργο τέχνης! Το σπίτι παρουσιάστηκε στο τεύχος του Metropolitan Home και μπορείτε να το δείτε στο Elle Decor. Ο πολυτάλαντος designer ασχολείται με το σχεδιασμό χαλιών, επίπλων εξωτερικού χώρου, υφάσματος, πλακιδίων και εσωτερικών χώρων αλλά είναι επίσης γλύπτης και ζωγράφος!  Συνεργάζεται επαγγελματικά με τον αδερφό του Gene Meyer και τα δύο αδέρφια είναι μεγάλη πηγή ενέργειας και δημιουργικότητας.



Το σπίτι βρίσκεται σε προάστιο του Miami και επρόκειτο για ένα απλό σπίτι του 1941 με μόνο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το art deco τζάκι του. Χρειάστηκε να πέσουν αρκετοί τοίχοι κατά την ανακαίνιση, να αλλάξουν λειτουργίες και στη συνέχεια να χτιστούν νέα χωρίσματα. Κάποια από αυτά επενδύθηκαν με καπλαμά κι άλλοι τοίχοι με μεταλλική ταπετσαρία, όπως στο καθιστικό που βλέπουμε πάνω.  Κάποια σημεία του δαπέδου είχαν μωσαικό και ο designer το διατήρησε.Το στυλ είναι εκπληκτικό και θυμίζει 70'ς και 60'ς.



Μου αρέσουν πολύ οι χρωματικές επιλογές που κάνουν τα έπιπλα να πρωταγωνιστούν, όπως ο πράσινος καναπές αλλά και τα εκπληκτικά χαλιά. Δεν υπάρχει έπιπλο σε αυτό το σπίτι που να μην είναι σε έντονο χρώμα! 


Η τέχνη επιλέγει προσεχτικά τους τοίχους που θα κουρνιάσει κι ενίοτε επεκτείνεται και στα παράθυρα ξαφιάζοντας ευχάριστα!


Η γωνιά της τραπεζαρίας είναι εντυπωσιακή με τις πράσινες καρέκλες και το 60'ς τραπέζι. Ο πολυέλαιος  που φθάνει μέχρι το τραπέζι είναι καταπληκτικός! Όπως αναφέρει του αρέσει να αλλάζει τα φώτα σε κλασικά κομμάτια.



Στην κρεβατοκάμαρα πρωταγωνιστούν οι τόνοι του τυρκουάζ, του μωβ και του μπλε, με δύο τοίχους να είναι ντυμένοι με κουρτίνες από το δάπεδο μέχρι την οροφή και ένα πολύ εντυπωσιακό τεράστιο δερμάτινο κεφαλάρι.  Όπως λέει ο ίδιος αισθάνεται σαν να μπαίνει σε ένα ενυδρείο! Ιχθύς θα 'ναι.


Βγαίνοντας στον κήπο τώρα αντικρύζουμε γεμάτοι απορία δύο λευκές chaise longue. Ουπς......πως του ξέφυγαν? Καπελώνονται όμως από μια πανέμορφη υφασμάτινη ομπρέλα με κρόσια.


Η βεράντα μας αποζημιώνει αδρά με τις εκπληκτικές αποχρώσεις. Τυρκουάζ, πράσινο, φούξια, κίτρινο και χρυσό  στροβιλίζονται δημιουργώντας ένα υπέροχο στυλάτο χώρο.  Όλες οι επιλογές επίπλων είναι εξαιρετικές και τα μαροκινά πουφ παντός καιρού και στυλ!


Πολύ καλή επιλογή η ριγέ ασπρόμαυρη τέντα!

via  Elle Decor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...