Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Pantone : To Χρώμα Της Χρονιάς 2012


Για όσους χολοσκάγατε ποιό χρώμα θα επέλεγε η Pantone για χρώμα της χρονιάς  (πέρσι ήταν ένα ροζουλί χορταστικό!) ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε. Το χρώμα για τη νέα χρονιά θα είναι το Tangerine Tango. 

tt12811.jpg

Επρόκειται για ένα έντονο πορτοκαλο-κόκκινο (το βλέπετε στραβοί δεν είσθε) που σύμφωνα με την εταιρεία θα μας γεμίσει ενέργεια και ζωή. Θα μας κάνει πλούσιους? Θα μας γλυτώσει από την χρεωκοπία?  Α μπα! Αν και σύμφωνα με το feng Sui το πορτοκαλί αυγατίζει τα πλούτη....χμμμμμμμ (Υπενθύμιση : να βάψω το γραφείο άμεσα!)

Lonny
Είναι λοιπόν σοφιστικέ και ταυτόχρονα δραματικό (με την καλή έννοια) και σαγηνευτικό με βάθος ... πολύ βάθος! Θυμίζει τις χάρες του ηλιοβασιλέματος και παντρεύει τη ζωντάνια και την ένταση του κόκκινου με τη φιλικότητα και τη ζεστασιά του κίτρινου σχηματίζοντας μια γοητευτική απόχρωση που αναδίδει θέρμη κι ενέργεια. Ντάξει....τα πιάσαμε τα λεφτά μας!

roo12811.jpg
apartment therapy

Αν φοβάστε να το εφαρμόσετε σε τοίχους (γιατί καλέ? Δε δαγκώνει!) επενδύστε σε διακοσμητικά και υφάσματα. Είναι πιο ευκολοσυνδύαστο από το κόκκινο και προσωπικά το έχω χρησιμοποιήσει σε αρκετά σπίτια τα τελευταία χρόνια με επιτυχία. Αρέσει! Μάλιστα το έχω και στο διάδρομο του σπιτιού μου.

Lonny

Τα πορτοκαλο-κόκκινα συνδυάζονται εύκολα με λευκά και θερμά ουδέτερα, όπως το κρεμ (που πρασινίζει) και το γκρι (που καφετίζει), ενώ δείχνει ωραιότατο με κάποια γαλάζια, πορτοκαλοκίτρινα και πράσινα (χακί). Αντε και καλορίζικο!

1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...