Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Hotel Everland

To Ηotel Everland είναι ένα έργο των Sabina Lang και Daniel Baumann. Είναι σαν να λέμε ξενοδοχείο "του κουτιού", αφού ένας ενιαίος χώρος περιλαμβάνει ένα σαλόνι, ένα διπλό κρεββάτι κι ένα μπάνιο.


Πρόκειται για μια καλλιτεχνική ιδέα και οι λειτουργίες του ξενοδοχείου υπηρετούν στο έπακρο αυτή την ιδέα. Το δωμάτιο μπορεί να νοικιαστεί για μια νύχτα, να εξυπηρετηθεί με άψογο σέρβις σε ένα χώρο που είναι προσεγμένη και ειδικά σχεδιασμένη και η παραμικρή λεπτομέρεια.




Δημιουργήθηκε το 2002 για να συμμετέχει στην Εθνική έκθεση της Ελβετίας κι έπειτα μεταφέρθηκε στο Yverdon όπου και παρέμεινε για 4 μήνες δίπλα στη λίμνη Neuchatel. Μετά το τέλος της Expo μεταφέρθηκε και παρέμεινε πάνω στη στέγη του σπιτιού των καλλιτεχνών.


Από τον Ιούνιο του 2006 και για ένα χρόνο εκτέθηκε και χρησιμοποιήθηκε ως ξενοδοχείο πάνω στην οροφή του  Kunst Galerie Zeitgenossische στη Λειψία.



 Ο τελικός προορισμός του όμως ήταν το Παρίσι μέχρι το 2009, όπου ως ξενοδοχείο και γλυπτό καμάρωνε πάνω στην οροφή του Palais de Tokyo. Έπειτα πήρε το δρόμο του γυρισμού για την Ελβετία όπου και είναι μέχρι σήμερα ανενεργό.

                                                                         

                                                                  images via everland , casa de valentina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...