Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011

Το Γκρι Σπίτι Του Guillermo Torres


                                                                                   
Η κατοικία αυτή ανήκει στον Guilherme Torres, δουλειά του οποίου έχουμε δει κι εδώ.Φαίνεται πως έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο γκρι (όπως κι εγώ άλλωστε!) και στην ανάμιξη στυλ.Πρόκειται για ένα χώρο 73 τετραγωνικών μέτρων στη Λοντρίνα της Βραζιλίας, παλιό ατελιέ ζωγραφικής με πολλά χρόνια και σοβαρά προβλήματα σε ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις. Ο Torres το μεταμόρφωσε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με πολύ χαμηλό κόστος. Κυριάρχησε η λογική του λόφτ, πολλοί τοίχοι γκρεμίστηκαν και εκμεταλεύτηκε μέχρι και το τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό δημιουργώντας χώρο ακόμα και για ξενώνα, γκαρνταρόμπα και πλυσταριό.Κάποια έπιπλα, όπως ο καναπές και το τραπέζι-γραφείο κατασκευάστηκαν από μπετόν και "ελαττώματα" του χώρου, όπως οι σωληνώσεις που διατρέχουν μεγάλες επιφάνειες των τοίχων αντί να καλυφθούν μετατράπηκαν σε διακοσμητικό στοιχείο. Αμ έτσι γλυτώνουμε λεφτά...τι νομίζατε? 


Στην κρεββατοκάμαρα οι σωληνώσεις ανάγονται σε γλυπτό και μάλιστα πλαισιώνουν την τηλεόραση plasma. Οι σωληνώσεις αυτές σαν φλέβες που δίνουν ζωή στο σπίτι αποδίδουν φόρο τιμής στο Βραζιλιάνο αρχιτέκτονα Paulo Mendes da Rocha που κέρδισε το βραβείο Pritzker το 2006 και ο οποίος είναι οπαδός της αρχιτεκτονικήε σχολής που αφήνει εκτεθειμένους όλους τους λειτουργικούς μηχανισμούς του σπιτιού.


Η κουζίνα περιορίστηκε αρκετά και επενδύθηκε με ταπετσαρία που παραπέμπει σε αραβουργήματα, σχεδιασμένη κι αυτή από τον Torres.


Στο σπίτι υπάρχουν διάσπαρτα design έπιπλα κι αντικείμενα, όπως και vintage παιχνίδια που συλλέγει ο designer. Σίγουρα ένα πολύ ενδιαφέρον σπίτι!


Images  via increaseroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...