Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Ένα Σπίτι Παιδική Χαρά



To Ιαπωνέζικο studio Level Architecs δημιούργησε μια κατοικία στο  Tokyo της Ιαπωνίας, όπου μια τσουλήθρα συνδέει και τα τρία επίπεδα του κτιρίου (κάτι αντίστοιχο με τσουλήθρα είχαμε δει στο σπίτι του Ουράνιου Τόξου).



Ήταν επιθυμία των πελατών να δημιουργήσουν ένα σπίτι που να χαραχτεί στις μνήμες των τριών παιδιών τους για πάντα. 



Ένα κλιμακοστάσιο περιβάλλει τη μία πλευρά του ορθογώνιου κτίσματος ενώ μια τσουλήθρα αγκαλιάζει την καμπύλη πλευρά του.


Είναι στη διάθεση των κατοίκων να αποφασίσουν αν θα τσουλήσουν ή θα χρησιμοποιήσουν τη σκάλα σε κάθε μετακίνησή τους. 



Η ζώνη του καθιστικού βρίσκεται στο πρώτο επίπεδο και οδηγεί στον εξωτερικό χώρο που ελιναι κατάλληλα διαμορφωμένος για να παίζουν τα παιδιά.  





Photographs are by Shinichi Tanaka


Περισσότερα στο dezeen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...