Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

Δουλεύοντας Ανάμεσα Στα ΔέντραH γαλλική εταιρία  pottgiesser architecturespossibles σχεδίασε ένα ιδιόμορφο χώρο γραφείων για δύο εταιρίες στη Γαλλία που προσεγγίζει το παραδοσιακό χώρο εργασίας με νέο τρόπο. Ένα μεγάλο ξύλινο οριζόντιο επίπεδο είναι οροφή αλλά και επιφάνεια γραφείου ταυτόχρονα.Βρίσκεται σε ένα ανακανισμένο βιομηχανικό χώρο του τέλους του 19ου αιώνα και καλύπτεται από μία ατσάλινη οροφή με υαλοπετάσματα, τα οποία είναι αυτοκαθαριζόμενα. Στο κέντρο του χώρου μια ξύλινη επιφάνεια οργανώνει τις λειτουργίες σε ένα πολυεπίπεδο σύστημα, κατασκευασμένο από μασίφ δρυ και δημιουργεί ένα τεχνητό "χαμηλό" επίπεδο για την αίθουσα συνεδριάσεων, τον χώρο ψυχαγωγίας και τις τουαλέτες. 

Μεγάλα ελλειπτικά ανοίγματα συντηρούν την αίσθηση συνοχής κι επικοινωνίας μεταξύ των επιπέδων και εκμεταλεύονται το φυσικό φως. Οι τέσσερις περιθωριακές πλευρές φιλοξενούν τις αίθουσες αρχείων, την κουζίνα και τα βεστιάρια. 
Στο "ανώτερο" επίπεδο τα καμπυλόμορφα σχήματα της επιφάνειας δημιουργούν "φωλιές" για τους εργαζομένους. Το αποτέλεσμα είναι μία οργανική διευθέτηση των χώρων εργασίας. Σε κάθε χώρο εργασίας αναδύεται μια μπάλα από διαφανές plexi glass (με την κατάλληλη ακουστική διαχείρηση), ενώ δέντρα ficus panda ξετρυπώνουν από διάφορα σημεία, θυμίζοντας περισσότερο θερμοκήπιο παρά μια εταιρία.


                       Περισσότερες φώτο και σχέδια στο designboom


Images via  designboom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...