Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Σουηδικό Glam

H καλλιτέχνης και  blogger Tina Sindahl είναι η γυναίκα που ξέρει τι θέλει και πως να το αποκτήσει. Μαζί με το φίλο της ανέλαβαν την ανακαίνιση του σπιτιού τους στο Norrköping της Σουηδίας και δημιούργησαν μία αξιοζήλευτη κατοικία χωρίς να καταξοδευτούν. Στο blog της,  το Signed By Tina, μιλάει για τα πράγματα που την εμπνέουν και προσφέρει tutorials για πολλά project που κάνει. Οι φωτογραφίες είναι από το houzz όπου δίνει συνέντευξη.




Το σπίτι μπορεί αν φαίνεται λαμπερό κι εντυπωσιακό, δεν υπάρχει όμως τίοτα το ασύνετο και υπερβολικό στον σχεδιασμό του σπιτιού. Μας προσφέρει συμβουλές πως μπορούμε να αναπαράγουμε αυτό το στυλ με έξυπνες επενδύσεις και επιλογές. 
Η Τίνα προτιμά να δουλεύει με mixed media και τα αγαπημένα της υλικά είναι το vinyl και το glitter. έχουν πολλές καλλιτεχνικές φωτογραφίες σπίτι τους  και μερικά αυτοπορτραίτα κοσμούν τους τοίχους του σαλονιού.  




Της αρέσει πολύ να εφευρίσκει ανέξοδους τρόπους να διακοσμεί το σπίτι. Στην κρεββατοκάμαρα ήθελε να δώσει και αρρενωπό ύφος για το σύντροφό της αλλά να υπάρχει και θηλυκότητα ταυτόχρονα. Επένδυσε λοιπόν το κεφαλάρι του κρεββατιού με καφέ βελούδο και έκανε φινίρισμα με καρφιά. 




                             Στο dressing room έδωσε ύφος σουίτας πολυτελούς ξενοδοχείου




Το μπάνιο είναι εκπληκτικό! Για να αποφύγουν το κόστος αλλαγής πλακιδίων απλώς τα έβαψαν και πρόσθεσαν λαμπερές λεπτομέρειες, όπως αξεσουάρ με Swarovski κι επένδυσαν ένα απλό έπιπλο Ikea με καρφάκια.




Είχε δει ένα παρόμοιο πανάκριβο design κομμάτι κι επειδή δεν μπορούσε να διαθέσει τόσα χρήματα σκέφτηκε να αγοράσει το επιπλάκι από την ikea και να του κάνει το σχέδιο με τα καρφάκια. Έγινε πραγματικά απίθανο!




Για την Τίνα το γεγονός ότι δημιουργεί η ίδια Τέχνη, της δίνει τη δυνατότητα να εξοικονομεί χρήματα και παράλληλα να στολίζει το σπίτι της.




Αυτό το έργο από vinyl έχει ως πηγή έμπνευσης μια τσάντα! Δημιουργεί πολλά κομμάτια με vinyl και είναι κάτι που αρέσει πολύ στον κόσμο. Εδώ εξηγεί πως το έφτιαξε.



Το σπίτι ανακαινίστηκε σχεδόν εξολοκλήρου με πολλή προσωπική δουλειά  και η διακόσμησή του είναι μια διαδικασία που συνεχίζεται ακόμα.




                Η κουζίνα μεταμορφώθηκε εντελώς και η μεταλλική ψηφίδα την απογειώνει.




Η υάλινη και διάφανη τραπεζαρία χάνει τον όγκο της και ο χώρος δείχνει πιο ανοιχτός και άνετος.




                                                                   Images via houzz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...