Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

Maff Apartment
Το Maff Apartment (διαμέρισμα με ονοματεπώνυμο, εμ μόνο η Lila Pause?) σχεδιάστηκε από τους Queeste Architecten και είναι ουσιαστικά ένα δωμάτιο ξενοδοχείου που βρίσκεται στον τρίτο όροφο της σοφίτας μιας ιδιωτικής κατοικίας στο Den Haag, Ολλανδία.


Ο ιδιοκτήτης ζει στο ίδιο κτίριο ενώ μια κοινόχρηστη σκάλα οδηγεί στο εντελώς αυτόνομο διαμέρισμα. 30 τετραγωνικά μέτρα έχουν εξοπλιστεί καταλληλα ώστε να παρέχουν χώρο ύπνου για δύο άτομα, τραπεζαρία για τέσσερις, κουζίνα και μπάνιο και πολλούς αποθηκευτικούς χώρους. Σκοπός του εγχειρήματος ήταν να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον με όλες τις ανέσεις που αρμόζουν σε ένα σύγχρονο κατάλυμα.


Παρουσιάζει ενδιαφέρον ο τρόπος που μελετήθηκε ο χώρος ώστε να είναι πολυχρηστικός παρά τα λίγα τετραγωνικά. Η κρεββατοκάμαρα αποτελεί "προέκταση" του χώρου φαγητού-καθιστικού και ο πάγκος της κουζίνας περνάει σχεδόν ιγκόγνιτο. Σοφίτες στην κεκλιμμένη οροφή λούζουν με φως το μικρό χώρο ενώ το λευκό χρώμα σε τοίχους κι οροφές τον δείχνουν μεγαλύτερο. Μόνο τα μαξιλάρια του καναπέ φωτίζουν με το πορτοκαλί τους χρώμα, ενώ το δάπεδο είναι μαύρο.
via home adore

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...