Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Ψαραγορά ΓκουρμέΠώς ακριβώς δειπνείς σε ένα χώρο που σε απόσταση αναπνοής πουλάνε και καθαρίζουν ψάρια είναι beyond me, το ομολογώ! Αλλά ας μην είμεθα γκρινιάρηδες κι αρνητικοί, θα είχα ενδεχομένως την περιέργεια να το διαπιστώσω ιδίοις όμμασι (και μύτης).


Γιατί κατά τα άλλα μια ομορφιά είναι το μαγαζάκι. Μοντέρνο, ευχάριστο, ωραίος σχεδιασμός και υλικά. Πάντα χαιρόμαστε να βλέπουμε τέτοιους χώρους σχεδιασμένους από άλλη οπτική γωνιά (κάτι πιο προχώ από καφάσια πάνω σε τρίποδα ας πούμε). Οπότε μόνο συγχαρητήρια μπορούμε να δώσουμε στο φίλτατο αρχιτέκτονα Davide Coluzzi, για τούτο το ωραίο εστιατόριο - ψαραγορά στη Ρώμη της Ιταλίας (σάμπως έχει κι άλλη?) Δείτε λοιπόν το εντυπωσιακό concept και αφήστε μια ευωδιά θάλασσας να πλημμυρίσει τις αισθήσεις σας.


Οι μελετητές λοιπόν μας λένε πως στόχος ήταν ο συνδυασμός στοιχείων που θα τόνιζαν το θαλασσινό feeling, κάτι σαν μια βαρκούλα που σεργιανάει στο πέλαγος παρέα με τα ψαράκια. Η κρυάδα του ψαροστοιχείου αντιμετωπίζεται θερμά με την παρουσία του ξύλου. 


Δύο μεγάλες αίθουσες αποτελούν το εν λόγω κατάστημα, με την πρώτη να λειτουργεί ως χώρος πώλησης με κάποια μικρά coctail τραπέζια (για ουζομεζέ?) ενώ η δεύτερη περιλαμβάνει τραπέζια και παγκάκια σε στυλ μαούνα. Μεγάλα φωτογραφικά prints εξιστορούν την τοπική ψαροιστορία για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Photos:  Davide Coluzzi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...