Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Η Λευκή Διαχρονική Κουζίνα



Είναι ίσως η πιο διαχρονική και στυλάτη επιλογή για μια κουζίνα. Κάνει το χώρο να φαίνεται πιο αιθέριος, καθαρός και φωτεινός, πιο ευχάριστος, πράγμα σημαντικό για μια νοικοκυρά! Όσοι μετράτε κάποιες δεκαετίες ζωής θα έχετε διαπιστώσει ότι οι μόδες στην κουζίνα πληρώνονται ακριβά και ότι οι επιλογές μας πρέπει να είναι πολύ προσεχτικές.

  megan murphy.tumblr

Κάθε δεκαετία περίπου έχουμε κάποια μόδα σε ξύλο που κυριαρχεί στα σχέδια των εταιρειών, ενθουσιάζει τον κόσμο αλλά κάποια στιγμή γίνεται βαρετή και δείχνει ξεπερασμένη. Συν τοις άλλοις το ξύλο σε μια κουζίνα που είναι ενιαία με το καθιστικό επηρρεάζει σε μεγάλο βαθμό και τις επιλογές μας στα έπιπλα. Έτσι είχαμε κάποτε τη μόδα της δρυός, της κερασιάς, της οξιάς, του wenge, της δρυός ντεκαπέ που προσδιόριζαν σε μεγάλο βαθμό όλα μας τα έπιπλα.

  
Με μια λευκή κουζίνα όμως δεν έχετε τέτοιο πρόβλημα γιατί πολύ απλά ταιριάζει με όλα τα ξύλα!  Αν έχετε λοιπόν κάποια ξύλινη ταμπλαδωτή κουζίνα που βαρεθήκατε να βλέπετε και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα γυρίσει ποτε ξανά στη μόδα σκεφτείτε το ενδεχόμενο να την ανακαινίσετε βάφοντας την λευκή.

Pinterest
 
Προσέξτε τα εξής:

Το δάπεδο είτε θα είναι λευκό, είτε θα είναι πιο σκούρο ώστε να ξεχωρίζουν τα ντουλάπια. Φυσικά πρέπει να είναι μια απόχρωση που θα ταιριάζει με το λευκό.


home design find

House Beautiful

Τα δε ξύλινα δάπεδα ταιριάζουν θεικά με τις λευκές κουζίνες! 

nicety.livejournal

Γιατί όχι μια υπέροχη μίξη παραδοσιακού με μοντέρνο?

 for the love of a house
 
Τα πόμολα πρέπει να ταιριάζουν με τις συσκευές μας. Αν οι συσκευές είναι λευκές κι επιλέξουμε κάποιο μέταλλο (ή χρώμα) θα πρέπει το υλικό/χρώμα αυτό να επαναλαμβάνεται και σε άλλο σημείο της κουζίνας (πχ στα φωτιστικά ή κουρτινόξυλα). Διαλέξτε προσεχτικά τα πόμολα γιατί θα προσδιορίσουν το στυλ της κουζίνας.


  forbes

 Θέματα όπως ο πάγκος και το πλακάκι μπορούν να προκαλέσουν μεγάλο πονοκέφαλο καθώς είναι ατελείωτες οι προτάσεις. 


cape cod collegiate.tumblr

  brunchatsaks
 

 
Λαμβάνουμε πάντα υπόψη και το υλικό/χρώμα δαπέδου και τη διαχρονικότητα που θέλουμε να εξασφαλίσουμε. 


  new zealand design blog


 Μερικές φορές είναι πολύ καλύτερα να επιλέξουμε απλά κομψά πράγματα παρά να ρισκάρουμε με πολλά και διαφορετικά υλικά και χρώματα. Ένα μάρμαρο όπως το Carrara που ξεκινάει από τον πάγκο και συνεχίζει στον τοίχο μπορεί να είναι η κομψότερη επιλογή.


Pinterest

Το πλακάκι της πλάτης είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που χρήζει προσοχής. Οταν βλέπετε σχέδια να σκέφτεστε πόσο εύκολα και γρήγορα θα τα βαρεθείτε, πόσο υπερβολικά trendy είναι (και άρα θα ξεπεραστούν γρήγορα) και κατά πόσο θα σας δεσμεύσει το χρώμα τους στη διακόσμηση της κουζίνας (ή και του σαλονιού).


  bhg


Οι διακοσμητές συνήθως προτιμάμε απλά πράγματα, ακόμα και το εντελώς λευκό πλακάκι! Αρκεί να έχει ωραίο κόψιμο και ενδιαφέρον σχήμα.


 bhg
 
Μια κουζίνα κλασική μπορεί να δείξει υπέροχη με ένα απλό μακρόστενο μπιζουτέ πλακάκι. Χωρίς στολίδια και μπορντούρες! Βάλτε χρώμα με τα διακοσμητικά στοιχεία και τα αντικείμενα.

 
fireclaytile


Μη ξεχνάμε ότι το λευκό ταιριάζει θαυμάσια με το μαύρο! Τι πιο διαχρονικό από το μαύρο?


  desire to inspire
  my ideal home.tumblr


  indulgy

via
 
Το έντονο φόντο είναι πολύ εντυπωσιακό και ξεχωρίζει σε μια λευκή μοντέρνα κουζίνα. 


Όσο πιο μίνιμαλ το σχέδιο της κουζίνας, τόσο πιο ενδιαφέρον πλακάκι σηκώνει. 

 via


Υπάρχει πάντα και η λύση της ψηφίδας. Σε ένα χώρο με έντονα κλασικά στοιχεία η μοντέρνα κουζίνα δημιουργεί ενδιαφέρουσα αντίθεση και χαρίζει στυλ. 
 



 
Όσο πιο δοκιμασμένο από το χρόνο είναι το πλακάκι τόσο πιο σίγουρη η επιλογή μας.

  bhg

 house of turquoise
 
Παίξτε με το χρώμα αν σας αρέσει! Πολύ ωραία ιδέα για το εξοχικό (που δεν θα σας κουράσει εύκολα).
 
 casa de valentina


Οι τολμηροί μπορούν να δοκιμάσουν κάτι ασυνήθιστο, μια σειρά από παλιές σανίδες αντί για πλακάκια! Μια έξυπνη ιδέα για όσους δεν θέλουν να μπουν στη διαδικασία να ξηλώσουν τα παλιά πλακάκια τους. Δείτε πως αποκτά στυλ μια εντελώς αδιάφορη κουζίνα και πόσο ωραία ταιριάζει το φυσικό κι ακατέργαστο ξύλο με το μοντέρνο λιτό ύφος των ντουλαπιών!


  my landing page
   
 Οι πολλές βιτρίνες ομορφαίνουν τη λευκή κουζίνα, την κάνουν να φαίνεται πιο ενδιαφέρουσα. Αποφύγετε τα πολλά κλειστά ντουλάπια. Αφήστε ανοιχτά ράφια και βάλτε καλάθια αντί για συρτάρια. 

  
Μπορείτε να κρατήσετε την κουζίνα όλη λευκή και να βάλετε ξύλο στο πάσο ή τη νησίδα σας! 

 
 bhg

Παίξτε με κάποιο έντονο χρώμα που θα δώσει ζωή σε όλο το χώρο!


Για να σπάσετε την ασπρίλα διαλέξτε τραπέζι σε ένα όμορφο ξύλο που θα δώσει φινέτσα  στην κουζίνα μας.

 dcoracao

Το λευκό ταιριάζει σε όλα τα στυλ, κλασικό, ρουστίκ και μοντέρνο.

 nicety.livejournal
decor8
  kjerstislykke

Και αν στην τελική σας φαίνεται πολύ λευκό το αποτέλεσμα, δώστε χρώμα με την οροφή σας!

 the decorista.tumblr

4 σχόλια:

  1. "Θέματα όπως ο πάγκος και το πλακάκι μπορούν να προκαλέσουν μεγάλο πονοκέφαλο καθώς είναι ατελείωτες οι προτάσεις..."

    ένα ντεπονάκι και από εδώ παρακαλώ!

    Ευχαριστούμε Βέρα!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. tha elega oti anamesa se kouzina kai aporofitira tha prepei panta na iparxei kati se plakaki i epifaneia pou na katharizetai sxetika eukola...gia tin xristikotita tis kouzinas...

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φανταστικές κουζίνες... Ποιός ξέρει να μας προτείνει καλό "κουζινά" σε country μοτίβο όπως αυτές που ανάρτησες εδώ;; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...