Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Τέχνη Στο Μπάνιο

 abodelove
 Σίγουρα δεν πρόκειται για την πιο πρακτική ιδέα στο χώρο του μπάνιου, αλλά είναι ένα στοιχείο που μπορεί να κάνει το χώρο πιο ενδιαφέροντα και ξεχωριστό. Ο καλύτερος τρόπος να το αναβαθμίσεις θα έλεγα! 
                                                                   marcusdesigninc
Κι ενώ όταν συναντάμε συνήθως πίνακες σε αυτό το χώρο απεικονίζουν θέματα ...σχετικά με τη λειτουργία του λουτρού (μπανιέρες, παπιά και τα τοιαύτα), θα έλεγα ότι όσο πιο τολμηρός γίνει κάποιος στις επιλογές του τόσο πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. 

Όσο πιο φευγάτο και ιδιαίτερα καλλιτεχνικό είναι ένα έργο τόσο το καλύτερο. Όχι ότι μας περισσεύει και δεν ξέρουμε που να το χώσουμε. 


Είναι μια καλή ευκαιρία να εισάγουμε χρώμα σε ένα ουδέτερο και βαρετό μπάνιο.

                                          Lonny Magazine via tabletonic

Σε ένα κλασικό μπάνιο βάζουμε αφηρημένα έργα που θα κάνουν εντυπωσιακή αντίθεση και θα δώσουν στυλ. Λίγο να πιάνει το χεράκι σας, το 'χετε χωρίς πολλά έξοδα! ;)


SherryDanaHouseTour_Image5.jpg
apartmenttherapy


Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες είναι μια σταθερή αξία!
 houzz
                                                                           marcusdesigninc

Ταιριάζουν σε κλασικά αλλά και μοντέρνα μπάνια.

                                                                   marcusdesigninc

020711bathart-01_rect540
apartmenttherapy

                                                  marcusdesigninc

habituallychic
Poppytalk_tour_of_scouts_honor_hco_studio_home15_rect540
apartmenttherapy

Και οι κλασικές γκραβούρες είναι μια καλή επιλογή σε ένα μοντέρνο μπάνιο για να δώσουν κλασική φινέτσα.


Poppytalk_tour_of_scouts_honor_hco_studio_home15_rect540
apartmenttherapy
Τώρα εγώ ...δεν θα ένιωθα άνετα εκεί μέσα να κάνω οτιδήποτε με αυτές τις φάτσες να με κοιτούν! Γούστα είναι αυτά.

 littlebluedeer
Vintage κομμάτια σε ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων χαρίζουν στυλ και ύφος στα πιο βαρετά μπάνια!


 downandoutchic
Συνδυάστε σκίτσα, καθρέπτες, μοντέρνα κομμάτια κι ότι άλλο σας αρέσει.


 Emily & Andrew de Stefano
Βάλτε ζωγραφικά έργα δικά σας, με κορνίζες και χωρίς.
Pinned Image
pinterest
Lonny Magazine - bathrooms - Ralph Lauren - Cloud Blue - blue, walls, powder room, white, medicine, cabinet, silhouette, art,  Angel Dormer -
decorpad.
Ακόμα και σε ένα μικρό ταπεινό μπανάκι μπορείτε να βάλετε κάτι, όπως μια συλλογή από καρτ ποστάλ.
Poppytalk_tour_of_scouts_honor_hco_studio_home15_rect540
apartmenttherapy
Ξεφύγετε από τον ψυχαναγκασμό να μπουν σε όλους τους τοίχους πλακάκια. Βάψτε τους τοίχους με χρώματα κι αφήστε τα έργα να κλέψουν τις εντυπώσεις! Θα μπαίνετε με άλλο κέφι στο μπάνιο σας. Εγγυημένα!




13 σχόλια:

  1. Αχ, τώρα νιώθω πραγματικά καλύτερα!!! Να΄σαι καλά! Για να πω την αλήθεια, αρχικά μου περίσσευε ένας πίνακας με θαλασσινό θέμα που μου χάρισε ο ζωγράφος και δεν μου ταίριαζε και πουθενά, αλλά δεν ήθελα και να τον καταχωνιάσω και τελικά σε ράφι στο μπάνιο μου και με έναν κεραμικό φάρο μπροστά του δείχνει, για εμένα τουλάχιστον, πολύ καλός! Στους ...κακούς, που το σχολιάζουν αρνητικά, παίρνω ύφος μπλαζέ και λέω απλά: Μα, το μπάνιο μου είναι eclectic! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα γιατί να το σχολιάσουν αρνητικά; Είναι σουπερ artistic και ψαγμένο θα έλεγα να έχει κανείς πίνακες στο μπάνιο του! Εμένα πολύ μου αρέσει η ιδέα, αλλά με το πλακάκι all over το οποίο τις περισσότερες φορές έχει και σχέδιο εκεί τι κάνουμε; Πάει να βάλουμε πίνακα, αφίσα ή τίποτα; Ιδού η απορία!

      Διαγραφή
    2. Κάποια από τα μπάνια που έβαλα έχουν πίνακες και πάνω σε πλακάκια. Φυσικά και μπορείς να βάλεις. Και σχέδιο αν υπάρχει μπαίνει απλά θέλει προσοχή. Αυτά είναι σχετικα και κατα περίπτωση. Αν είναι πολύ busy ο πλακάκι θα προσέξεις τι έργο θα βάλεις. Μπορείς να βάλεις κάτι μικρό (σαν θέμα) με μεγάλο πασπαρτού σε έντονο χρώμα (σχετικό με το χρώμα στα σχέδια του πλακιδίου) έτσι ώστε να απομονώσεις λίγο το χώρο γύρω από το έργο και να αναδειχθεί τραβώντας το μάτι από το πλακάκι.

      Διαγραφή
    3. Δέσποινα ο κόσμος που θέλει να πει κακία θα βρει τρόπο να την πει. Είναι θέμα κόμπλεξ κατωτερότητας. Έχω ακούσει άπειρα τόσα χρόνια από γνωστούς και συγγενείς πελατών σε σημείο να αναρρωτιέμαι πως εκτίθεται έτσι ο κόσμος. Κάποτε μας κορόιδευαν που βάζαμε κρυφό φωτισμό σε σπίτια, θεωρούσαν ότι οι φωτισμοί αυτού του είδους είναι μόνο για τα μπαράκια. Κορόιδευαν επίσης που βάζαμε πέτρα σε κρεββατοκάμαρες. Όταν σου λένε τέτοιες βλακείες δεν έχεις παρά να τους πεις με ύφος ότι είναι εκτός πραγμάτων! Ρίξε ένα επιτιμητικό ύφος και θα το ξανασκεφθούν να πουν κακία! :P

      Διαγραφή
    4. Πολύ χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη τρελή, λοιπόν, lol!!! Η αλήθεια είναι ότι όλες οι καινούργιες ιδέες κατακρίνονται και μόλις γίνουν μόδα, τρέχουν όλοι να τις εφαρμόσουν, έστω και ετεροχρονισμένα, έστω και ανεπιτυχώς...Τι να πεις.... Στους "κακοπροαίρετους" πάντως...την επόμενη φορά αποφάσισα να δείξω την λαχανί φλοκάτη που έχω τυλίξει γύρω από το κεφαλάρι του κρεβατιού, έτσι για να έχουν περισσότερα to talk about! Την καλημέρα μου, κορίτσια!

      Διαγραφή
  2. πολύ ωραίες ιδέες, νομίζω αυτά δεν πρέπει να το προσπαθείς με το ζόρι απλά να έχεις το νου σου και μόλις σου κάνει κάτι κλικ το βάζεις.. οι δύσπιστοι ας κρατηθούν στην αφάνεια ;) Χρείαζεται όμως φυσικό φως στο μπάνιο έτσι; Μάλλον με ένα απλό all over πλακάκι με βλέπω να ξεμένω.. κλαψ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Λία! όχι δεν χρειάζεται φυσικό φως, κάποια από τα μπάνια που βλέπεις στις φωτογραφίες δεν έχουν φυσικό φως. Το μόνο πρόβλημα κατ'εμε ειναι η υγρασία. Δλδ θέλει προσοχή τι θα βάλεις σε χώρο με υγρασία, αν θα είναι πίνακας πόσο ανθεκτικός στην υγρασία θα είναι κλπ. Κάποια μπάνια που βλέπεις έναν εκπληκτικό πίνακα πάνω από την μπανιέρα δεν ξέρω πόσο είναι ασφαλής ο πίνακας, στο δικό μου σπίτι δεν θα το έκανα π.χ όσο κι αν μου αρέσει οπτικά.

      Διαγραφή
    2. Μια διευκρίνηση. Σε μια μπανιέρα όπως η δική μου που τη χρησιμοποιούμε για να κάνουμε ντους πρακτικά δεν μπορείς να έχεις πίνακα από πάνω. Αντίθετα σε κάποιο μπάνιο, όπου υπάρχει ξεχωριστή ντουσιέρα μπορείς καθότι το πιτσίλισμα περιορίζεται.

      Διαγραφή
  3. Σωστά, οπότε αφήνουμε το ένστικτο και την φαντασία μας να μας οδηγήσει.Πολύ μ'αρέσει που το συζητάμε όλοι παρεούλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά κάποιοι χρησιμοποιούν το μπάνιο τους και σαν χώρους τέχνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φυσικα κ ειναι υπεροχη η τεχνη σ ενα μπανιο κ σαφως το αναβαθμιζει.Στο σπιτι του ο καθενας βαζει οτι θελει κ οτι τον εκφραζει κ πιστευω πως μπορει κανεις να εκφρασει την αποψη του,ακομα κ αντιθετη,αλλα παντα με καλοπροαιρετο κ κομψο τροπο.
    Οι κακοπροαιρετοι απλως δεν εχουν θεση στο σπιτι σου.

    Λατρευω την ασπρομαυρη φωτογραφια,αλλα τα πλακακια μας ειναι μπεζ κ καφε,θελω να τα αλλαξω,αλλα προς το παρον,θα τα βλεπω για αρκετο καιρο.
    Βερονικα τι μου προτεινεις?Μηπως καποια χρυση κορνιζα κ μεσα ασπρομαυρη φωτο?
    Θελω να βαλω κ εναν μικρο πολυελαιο κ λευκο επιπλο μπανιου με χρυσο μπαροκ μεγαλο καθρεφτη,μπας κ καλυτερεψει γιατι τωρα ουτε να το βλεπω δεν θελω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! Ελένη καλό ακούγεται, το χρυσό ταιριάζει με το μπεζ και το καφέ. Αν ο καθρέπτης είναι μπαροκ κι εντυπωσιακός φρόντισε το έπιπλο μπάνιο να είναι μινιμαλ και μοντέρνο, για μια ενδιαφέρουσα αντίθεση.

      Διαγραφή
  6. Βρε Παιδιά, είναι μια ιδέα που την έχω χρόνια και δεν τολμώ να την κάνω πράξη, διότι θεωρώ ότι με τους υδρατμούς εκεί μέσα, ότι και να βάλω θα καταστραφεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...