Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ένα Θεατρικό Σπίτι Στο Amsterdam


Είναι από εκείνα τα σπίτια που αντικρύζεις αποχαυνωμένος και το μόνο που καταφέρνεις να ψελλίσεις είναι μόνο μερικά "Αααααααα!" και "Ωωωωωωωωωω!". Υπάρχουν τέτοια σπίτια? Κι όμως ναι, όπως το συγκεκριμένο που αποτελούσε μια παλιά εμπορική αποθήκη στο ιστορικό κέντρο του Amsterdam. Ιδιοκτήτρια η Trudy Derkesen (Gertrud D) που αποτέλεσε ηθοποιός, στη συνέχεια costume and set designer για να καταλήξει σήμερα πετυχημένη καλλιτέχνις!

Επρόκειτο για ένα καθαρά βιομηχανικό χώρο, πλημμυρισμένο από φως με ψηλά ταβάνια και μεταλλικά στηρίγματα,ένα χώρο που μετατράπηκε σε ονειρικό σπίτι με εντυπωσιακά κλασικά και μπαρόκ στοιχεία συνδυασμένα επιτυχώς με αφηρημένα έργα ζωγραφικής. Παιχνίδι με την κλίμακα και έντονα τολμηρά χρώματα χαρακτηρίζει τη διακόσμηση του σπιτιού


Έχουμε ξαναπεί ότι η αφηρημένη ζωγραφική συνδυάζεται εκπληκτικά με τα κλασικά έπιπλα, όσο πιο αφηρημένα τόσο καλύτερο κι εντυπωσιακότερο το αποτέλεσμα!


Μου αρέσει δε που είτε δεν έχει καθόλου κορνίζες στα έργα, είτε τα συνδυάζει με κλασικές κορνίζες. Ανάμεσα στα έπιπλα υπάρχουν μοναδικά κομμάτια που συνδυάζονται περίφημα με τα τολμηρά χρώματα και τα απλά ξύλινα πατώματα.



Υπέροχη μπλε κρεββατοκάμαρα! Κρεββάτι δίχως κεφαλάρι με εκπληκτικά πολυτελή σκεπάσματα που δημιουργούν υφή, τεχνική στον τοίχο και πάνω από την θεσπέσια κλασική κονσόλα με την περίτεχνη μαρκετερί ένας καμβάς βαμμένος απλά μπλε αναδεικνύει μερικά λιτά τυρκουάζ αντικείμενα.


Και η πιο κλασική πλευρά του σαλονιού με τον μπαρόκ καθρέπτη πάνω από το τζάκι και τα εκπληκτικά τραπέζια empire να ξεχωρίζουν! Ένα πραγματικά ονειρικό σπίτι!!


photographed by Μassimo Listri for Belle Australia



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...