Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ένα Υπέροχο Σπίτι Στην Ισπανία


Το είδα στο stardust-decorstyle της Όλγας κι έπρεπε να το αναρτήσω καθώς είναι από τα σπίτια που μου αρέσουν πολύ. Πρέπει να πω ότι μέχρι πρόσφατα δεν ήμουν ιδιαίτερα υπέρ του λευκού στους τοίχους, λατρεύω το χρώμα. Όμως τελευταία πείθομαι όλο και περισσότερο ότι ήγγικεν η ώρα να βάψω το καθιστικό μας λευκό. Ειδικά όταν βλέπω τέτοια σπίτια! 



Το συγκεκριμένο σχεδιάστηκε από την interior designer Annick Petersen και αποτελεί την οικογενειακή της κατοικία. Ένα όμορφο ανάλφρο σπίτι με υπέροχα ξύλινα πατώματα, λευκούς τοίχους, καναπέδες και χαλιά με δόσεις τολμηρού χρώματος. Χαρακτηρίζεται από εκλεκτικά στοιχεία και καταφέρνει να συνδυάζει ωραιότατα μοντέρνα έπιπλα από οικονομικά μαγαζιά (βλέπε ikea) με vintage και design κομμάτια.


Πάνω από αυτή την ταπεινή τραπεζαρία αντικρύζεις τον ήλιο και τον ουρανό με τα άστρα!


Η κουζίνα είναι ίσως το καλύτερό μου! Μοντέρνα λιτά λευκά ντουλάπια συνδυάζονται με αιθέρια νησίδα, ένα κλασικό μπουφέ δηλαδή με μαρμάρινη επιφάνεια. Ένα όνειρο! 


Μου αρέσει ιδιαίτερα η θέση της εστίας κάτω από το παράθυρο, την παραδοσιακή θέση του νιπτήρα, με τον ανοξείδωτο απορροφητήρα τοποθετημένο στρατηγικά στο δόξα πατρί του κουφώματος! Τα κλασικά κηροπήγια χαρίζουν στυλ και δένουν θαυμάσια με τον μπουφέ-νησίδα.


Υπέροχα διακοσμητικά στοιχεία όπως ο χρυσός ξυλόγλυπτος καθρέπτης και vintage πορσελάνινα σετ κοσμούν ράφια και τοίχους.


Να και το hall of fame στο διάδρομο, μια ωραιότατη σύνθεση από κορνίζες με οικογενειακές φωτογραφίες επιλεγμένες προσεκτικά για να δημιουργούν μια αρμονική σύνθεση.


Απλά φθηνά έπιπλα από το Ikea εξοπλισμένα με λιτά λευκά κουτιά και φακέλους φιλοξενούν τα διάφορα συμπράγκαλα της οικογένειας χωρίς να χαλούν την αρμονία, ενώ ξυλόγλυπτα στοιχεία και κομψά διακοσμητικά αναβαθμίζουν το έπιπλο και το δένουν αισθητικά με το χώρο.


Το παιδικό δωμάτιο, εξοπλισμένο από Ikea επίσης και αναβαθμισμένο με στοιχεία όπως η ταπετσαρία,  ο πολυέλαιος και μερικά vintage μικροέπιπλα.


Και τελειώνουμε με το μπάνιο σε μοντέρνα λιτή γραμμή συνδυασμένο με σκαλιστό καθρέπτη και πολυέλαιο αλλά και industrial στοιχεία όπως οι απλίκες.


spotted on stardust-decorstyle

2 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφα πραγματάκια είδαν τα ματάκια μου πρωί πρωί Βερόνια....έχεις δίκιο για το χρώμα....εμείς ξεκινήσαμε με λευκό...μετά πλακώσαμε τα χρώματα....και τώρα όπως λες νιώθω την ανάγκη να ξαναγυρίσω στο λευκό......αχ αυτοί οι Σκανδιναυοί....αυτοί μας ξεσηκώνουν....να είσαι καλά κι εσύ και η Όλγα...φιλιά πολλά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπεροχο σπιτακι.Αυτο το φωτιστικο δαπεδου το χω βαλει στο ματι εδω κ καιρο,για να κανει αντιθεση με τους πολυελαιους μου κ για να εκτελει χρεη φωτιστικου οροφης,μιας κ το φωτιστικο ειναι μεσα στην μεση του δρομου κ η τραπεζαρια ειναι αδυνατον να μπει απο κατω.
    Μα καλα, τι σκεφτονται οταν κανουν ενα διαμερισμα?Δεν ξερουν οτι η τραπεζαρια μπαινει κατω απ το φωτιστικο?Τι να πω πια?
    Ποσο θα θελα κ εγω ξυλινο πατωμα,αμαν πια με τα αντιαισθητικα μπεζ εργολαβικα πλακακια...Και εκεινη η vintage μπλε πολυθρονα,ονειρο...
    Καλα κ η λιτη λευκη κουζινα αναβαθμιζεται με τα κηροπηγια κ τον μπουφε.Τελεια ιδεα για διαχωριστικο στην θεση του κλασικου παγκου.EΛΕΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...