Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Μοντέρνο Design Σε Κλασικό Κέλυφος

  Ένα παλιό διαμέρισμα έπεσε στα χέρια ενός ζευγαριού Γάλλων αρχιτεκτόνων που το μετέτρεψαν σε κομψό και διαχρονικό σπίτι, εκμεταλευόμενοι με τον καλύτερο τρόπο τα κλασικά χαρακτηριστικά του και συνδυάζοντάς τα με το μοντέρνο design και το πολύ πράσινο. 




Ο γύψινος διάκοσμος των ταβανιών παρέμεινε και δείχνει εκθαμβωτικός σε συνδυασμό με τα λιτά μοντέρνα φωτιστικά και έπιπλα ενώ παράλληλα τονίζεται από το μαύρο χρώμα των τοίχων. Το σκούρο ξύλινο πάτωμα συνεχίζεται και στον εξωτερικό χώρο που προβάλεται από τις μεγάλες τζαμαρίες και φαίνεται σαν προέκταση του καθιστικού.




                       Ο τούβλινος τοίχος απλά βάφτηκε λευκός!




Η τραπεζαρία απαρτίζεται από ένα παλιό ξύλινο τραπέζι και τις πασίγνωστες καρέκλες του Panton, που ξεχωρίζουν πάνω στο υπέροχο μοτίβο του δαπέδου.




Η κουζίνα ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στο λευκό και το μαύρο. Υπέροχο το μαύρο ταβάνι που δεν δείχνει καθόλου υπερβολικό, αντίθετα προβάλει καλύτερα το χώρο.




Η κρεββατοκάμαρα, σε τόνους του λευκού και του μαύρου, ακουμπάει σε ένα χαμηλό τοιχάκι που φιλοξενεί δύο νιπτήρες από την άλλη πλευρά. Πολύ πρακτική λύση!


                                                                       Via casa de valentina

1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...