Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Ένα Σπίτι Γιορτάζει Το Χρώμα

Το σπίτι της designer και ζωγράφου Ruthie Sommers είναι τολμηρό και λαμπερό. Δεν φοβάται να σπάσει τους συνήθεις κανόνες του design και λατρεύει να παίζει με τα χρώματα. Απολαύστε το παιχνιδιάρικο σπίτι της.


Στο foyer με τον κλασσικό διάκοσμο και την ασπρόμαυρη σκακιέρα στο δάπεδο, επέλεξε ροζ κουρτίνες για να ανατρέψει το σοβαρό ύφος και να δώσει παιχνιδιάρικο τόνο.


Στο καθιστικό το επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι η ταπετσαρία του de Gournay, που καλύπτει όχι μόνο τον τοίχο αλλά και την πόρτα που οδηγεί στην κουζίνα. 


Στην λευκή κουζίνα ξεχωρίζουν τα vintage σκαμπώ και το χρώμα στα διακοσμητικά και χρησικά αντικείμενα. 


Στην τραπεζαρία με τους χρυσούς τοίχους και το πράσινο χαλί  η designer θέλοντας να ενσωματώσει καλύτερα με το χώρο το φωτιστικό του Tony Duquette, ανέθεσε σε έναν ζωγράφο να δημιουργήσει  ένα δέντρο από φύλλα χρυσού στην οροφή. Οι καρέκλες ντύθηκαν στα ροζ για να ταιριάζουν με τα λουλούδια των δέντρων του κήπου, ενώ το πράσινο χαλί επιλέχθηκε για να αφαιρέσει κάθε σοβαροφάνεια από τους χρυσούς τοίχους. 


Έξω στο κιόσκι του 1920 έπιπλα από ψευδομπαμπού αναμιγνύονται με μια κόκκινη κονσόλα με πόδια από σκαλισμένους ελέφαντες.  


                                                            Υπέροχες οι ρίγες στον τοίχο!


Στο γραφείο οι τοίχοι είναι καλυμμένοι από κόκκινο δαμασκηνό ύφασμα ενώ η οροφή είναι βαμμένη σε γυαλιστερό κίτρινο για αντιστάθμισμα. Σχεδόν πάντα βάφει τα ταβάνια με κάποιο χρώμα γιατί θεωρεί το λευκό πολύ βαρετό.


Ντουλάπια σε γαλλικό στυλ, ντυμένα εσωτερικά με ταπετσαρία. 


Οι πόρτες της τραπεζαρίας είναι επενδυμένες με faux δέρμα και καρφάκια που δίνουν γκλαμ νότα. Το μπάνιο με το ροζ χρώμα σε τοίχους και τα μπιζουτέ πλακάκια είναι απλό αλλα όχι βαρετό. 


Ο εξωτερικός χώρος της πισίνας με τις όμορφες ασπρόμαυρες chaise longue και τα κυπαρισσάκια που μοιάζουν με γλυπτά.


Στην κρεββατοκάμαρα μια συμφωνία από vintage έπιπλα και χρώματα δημιουργούν χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

via house beautiful

1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...