Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Τα Αρχαία Ελληνικά Μοτίβα κάνουν Διεθνή Καριέρα

Abbe Fenimore


Τα αποκαλούν The Greek Key και φαίνεται να το αγαπούν πολύ ως διακοσμητικό στοιχείο! Τελευταία έχει κάνει επάνοδο ανάμεσα στα trend της μόδας και το βρίσκουμε όλο και συχνότερα στους εσωτερικούς χώρους, να κοσμεί από λινοσκεπάσματα, κουρτίνες και χαλιά μέχρι και έπιπλα.Ένα κλασικό και διαχρονικό μοτίβο, σε διάφορες παραλλαγές που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κλασικούς αλλά και μοντέρνους χώρους.
Ο Μαίανδρος είναι το αρχαιότερο ελληνικό σύμβολο και αποτελεί σύμβολο του Άπειρου και της Αιώνιας Ζωής αλλά και της αέναης πορείας μας σε αυτόν τον κόσμο. Εμπνευσμένος από τις πολυάριθμες στροφές του ποταμού Μαιάνδρου, ο οποίος έχει συνολικό μήκος πάνω από 500 ολόκληρα χιλιόμετρα θα αποτελέσει ένα από τα ιστορικότερα σύμβολα του Ελληνικού Κόσμου και θα ονομαστεί και Ελληνικό Κλειδί. 
decorpad
Τα περισσότερα αρχαία ελληνικά αντικείμενα φέρουν το σχέδιο του Μαιάνδρου, σαν σχήμα δεν λείπει ούτε από την Ακρόπολη! Γέννημα των προϊστορικών χρόνων, θα αναγεννηθεί και θα πάρει την κύρια μορφή του κατά τους γεωμετρικούς χρόνους.  Σύμβολο όλων των Ελλήνων  θα χρησιμοποιηθεί σε αγγεία, ναούς, μνημεία, γλυπτά, αντικείμενα, πολεμικά όπλα και πανοπλίες, ενδύματα σε όλον τον Ελληνικό κόσμο. Μέσω της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας θα περάσει και στον Βυζαντινό πολιτισμό. Πρόκειται συνεπώς για ένα από τα σπουδαιότερα Ελληνικά σύμβολα!
Amanda Nisbet

decorpad

Solis Betancourt Design

kristinaliforskandcoΠόσο κομψός δείχνει αυτός ο καθρέπτης! Δείτε οδηγίες πως να τον φτιάξετε με πολύ χαμηλό κόστος.
Southern Living

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...