Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Αξιοποιώντας Κολώνες και Δοκάρια στο Eφηβικό Δωμάτιο


Είναι σύνηθες στα ελληνικά σπίτια οι κρεβατοκάμαρες και ειδικά οι παιδικές να είναι άβολες, στριμωγμένες και γεμάτες ενοχλητικές κολώνες και δοκάρια, προκαλώντας πονοκέφαλο στους ιδιοκτήτες που δεν ξέρουν πως να σώσουν την κατάσταση.


To δωμάτιο αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα που όμως οργανώθηκε  έξυπνα. Μια κολώνα που ξεφυτρώνει σε ενοχλητικό σημείο ντύνεται με ταπετσαρία και μετατρέπεται σε στοιχείο του γραφείου. Ράφια από λάκα αναπτύσσονται δεξιά κι αριστερά δηιμιουργώντας μια γωνιά μελέτης και μια βιβλιοθήκη. Όπως συμβαίνει συχνά και στα καλύτερα σπίτια κάποιο δοκάρι σκάει μύτη στη μέση της οροφής. Εδώ βλέπουμε ότι για να το καλύψουν δημιουργούν ένα σχέδιο κατασκευάζοντας από γυψοσανίδα κι άλλα δοκάρια με σποτάκια και μια οροφή που καλύπτει το χώρο ύπνου. 
Αυτό βοηθάει και στο Feng Sui ;). Τουλάχιστον πάνω από το κρεβάτι.Στην άλλη άκρη μπαίνει το κρεβάτι, κατασκευάζοντας ένα παταράκι που αγκαλιάζει όλη εκείνη την γωνιά δημιουργώντας ένα βολικό παγκάκι! Ράφια και ραφάκια παντού για τα συμπράγκαλα της ανήσυχης έφηβης.


Οι απλίκες χαρίζουν κομψότητα και η ταπετσαρία ορίζει έξυπνα τη ζώνη ύπνου.Ένα δωμάτιο λοιπόν μικρό και γεμάτο ενοχλητικές κολώνες και δοκάρια αξιοποίησε τα αρνητικά του στοιχεία θετικά!

via Rusu Ruslan
 
spotted on home-designing

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...