Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Εκλεκτικισμός Στη Σουηδία

     
Η Σουηδή interior designer Marie Olsson Nylander ανακάλυψε μια μονοκατοικία του 1970 και της άλλαξε τα φώτα ξηλώνοντας δάπεδα, τοίχους και ταβάνια, μετατρέποντάς την σε ένα υπέροχο εκλεκτικιστικό σπίτι που ακτινοβολεί φως και καλαισθησία. Λευκά βαμμένα πατώματα και τοίχοι έγιναν ο καμβάς για να προβληθούν υπέροχα vintage και ρουστίκ έπιπλα και αντικείμενα, αγορασμένα σε υπαίθριες αγορές και παλαιοπωλεία. 


   

Ακόμα και η σκάλα έχει μεταφερθεί αυτούσια από ένα παλιό κτίσμα.Το ίδιο ισχύει για τις πόρτες. Ότι και να πω για την τραπεζαρία είναι λίγο....πολύ λίγο! 


Προσέξτε το τραπεζάκι που είναι βάση από κάποιο καρότσι και το φωτιστικό "πίνακας αναρτήσεων"!


Το παγκάκι προέρχεται από εξοπλισμό γυμναστηρίου και δένει θαυμάσια με τον πίνακα.


Υπέροχη η μαύρη κι άραχνη πόρτα και το ασπρόμαυρο πλακάκι.


Το παλιό έπιπλο κουζίνας συντροφιά με τον πολυέλαιο και μια ζωγραφισμένη vintage μαρμίτα!


Το γραφείο με τον πάγκο από παλιές σανίδες και τις μοντέρνες plexiglass καρέκλες.Το διάτρητο σιδερένιο καλάθι τα παντρεύει πετυχημένα.


Boho ύφος στις μαξιλάρες του σαλονιού με το χοντροκομμένο ξύλινο τραπέζι, το design φωτιστικό, την κινέζικη τέχνη και τη συλλογή από ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την Ινδία.


Το υπέροχο παλιό γραφείο από υπαίθρια αγορά με την μοντέρνα μεταλλική καρέκλα και το φωτιστικό που δημιούργησαν οι ιδιοκτήτες μεταποιώντας ένα παλιό κομμάτι.


Στο υπνοδωμάτιο, ένα φωτιστικό του ikea επενδύθηκε με υφάσματα.Μια λουσάτη βελούδινη πολυθρόνα του 1970, πλάι στο ξεθωριασμένο παντζούρι.


                    Ακόμα ένα υπέροχο σκανδιναβικό σπίτι! 


                                     
                                                                              via mixr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...