Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

Οι Εκπληκτικές Φωτογραφίες του Εγκεφάλου του Greg DunneΟ Greg Dunne είναι ένας νευροεπιστήμονας που έχει αφοσιωθεί στην τέχνη καταφέρνοντας να ενώσει δύο πάθη του, όταν ανακάλυψε πως οι νευρώνες που σχηματίζουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο μπορούν να ζωγραφιστούν πολύ εκφραστικά με τις ασιατικές τεχνικές.


Ο εγκέφαλος θεωρείται η πιο πολύπλοκη δομή που υπάρχει στη φύση, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να είναι και η πιο όμορφη. Έτσι ο καλλιτέχνης προσπαθεί να αιχμαλωτίσει ταυτόχρονα την ομορφιά αλλά και την αινιγματικότητα αυτού του οργάνου.


Τα μοτίβα των διακλαδώσεων των νευρώνων που παρατήρησε στο μικροσκόπιο του θύμισαν τις αισθητικές αρχές της Ασιατικής τέχνης την οποία πάντα θαύμαζε. Ο Dunn συνειδητοποίησε πως οι νευρώνες θα μπορούσαν να ζωγραφιστούν με το sumi-e style, το οποίο χρησιμοποιεί τις ελάχιστες δυνατές πινελιές που μπορούν να αιχμαλωτίσουν την ψυχή του θέματος.Πέρα από τους νευρώνες απεικονίζει κι άλλα κύτταρα του εγκεφάλου, όπως οι νευρωγλοιώνες αλλά χρησιμοποιεί και άλλες τεχνικές όπως η φωτολιθογραφία που χαράζει την εικόνα πάνω στο μέταλλο, όπως δηλαδή κατασκευάζονται τα microchips.


Θαυμάστε το συναρπαστικό του ταξίδι στον χώρο του εγκεφάλου!Credit: Greg Dunn and Brian Edwards

1 σχόλιο:

  1. Εντυπωσιακό!!!! Είναι παράξενα απόκοσμες οι εικόνες του αλλά ταυτόχρονα σε καλούν να τις περιεργαστείς με τις ώρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...