Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Κατοικία 8m2
Σε ένα παλιό Παρισινό κτίριο στυλ Ηaussmann, μια σειρά από δωμάτια (που προορίζονταν άλλοτε για υπηρέτριες) στον τελευταίο όροφο κάτω από τη στέγη, χαρακτηρίζονται από τις εξαιρετικά μικρές τους διαστάσεις και την άσχημη αισθητική τους. 


Το kitoko studio ανέλαβε να μετατρέψει ένα τέτοιο μικροσκοπικό χώρο 8 μόλις τ.μ. σε χώρο διαμονής au pair (δηλαδή νταντάδες που φιλοξενούνται από οικογένειες στο εξωτερικό προσφέροντας υπηρεσίες με αντάλλαγμα την δωρεάν παραμονή και κάποιο χρηματικό ποσό).


Σύμφωνα λοιπόν με τις απαιτήσεις του πελάτη έπρεπε μέσα σε λίγα τετραγωνικά να σχεδιαστεί ο χώρος έτσι ώστε να παρέχει ύπνο, χώρο παρασκευής φαγητού, χώρο εργασίας και αποθήκευσης. Το studio για να ανταποκριθεί στις ανάγκες αυτές αξιοποίησε το consept του "ελβετικού σουγιά", του αξεσουάρ που παρέχει διάφορα μικροεργαλεία που διπλώνονται κι εξαφανίζονται μέχρι να χρειαστούν ξανά στον χρήστη.


Σχεδιάστηκαν μια σειρά από κατασκευές που παρέχουν κρεβάτι, αποθήκευση, τραπέζι, ντουλάπα, σκαλίτσα, μονάδα παρασκευής φαγητού και ένα μπάνιο ουσιαστικά όλα μέσα σε μια μεγάλη ντουλάπα που μπορεί να ανοίξει και να κλείσει κατά το δοκούν εξυπηρετώντας διαδοχικά όλες τις ανάγκες του χρήστη.


Ένας πραγματικά μοναδικός πολυχρηστικός χώρος!


Designed by  kitoko studio

Photography : Fabienne Delafraye

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...