Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

H Μόδα στο Downton Abbey



Pinned Image
pinterestrecipies

Το Downton Abbey η πολυβραβευμένη τηλεοπτική σειρά που κερδίζει τις εντυπώσεις όπου προβάλεται, εκτός από τη σεναριακή της πλοκή και τις υπέροχες ερμηνείες διακρίνεται και για τα σκηνικά και τα θαυμάσια κοστούμια της. Η επιρροή λοιπόν της αξιόλογης αυτής σειράς δεν θα άφηνε αδιάφορο τον κόσμο της μόδας. Ο Ralph Lauren εμπνεύστηκε από την σειρά για τη φθινοπωρινή κολεξιόν του ενώ προσωπικότητες της μόδας όπως η  Anna Wintour δηλώνουν fan και εγκρίνουν θερμά τις στυλιστικές επιλογές του. Η  fashion designer Susannah Buxton έλαβε υποψηφιότητα για βραβείο Emmy και η  Michelle Dockery (Lady Mary) εμφανίζεται σε πολλά fashion editorials.
 
jane austens world
O σχεδιασμός των κοστουμιών σε μια ταινία ή το θέατρο δεν είναι απλά θέμα ομορφιάς και κομψότητας, αλλά μια πολύπλοκη διεργασία που ως σκοπό έχει να αντανακλά και να εκφράζει την προσωπικότητα κάθε χαρακτήρα.
Είναι ενδιαφέρον επίσης να βλέπουμε πως διαφοροποιείται η γκαρνταρόμπα των ηθοποιών ανάλογα με τα ιστορικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα (όπως ο Πρώτος Παγκόσμιος πόλεμος) καθώς αντιμετώπιζαν προβλήματα εφοδιασμού καλών πρώτων υλών όπως ήταν αναμενόμενο σε τέτοιες καταστάσεις και δεν μπορούσαν να στολίζονται όπως θα ήθελαν. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες λαμβάνονται υπόψιν από τους σχεδιαστές της σειράς. 
jane austens world
Από την τρίτη σεζόν αναλαμβάνει τον σχεδιασμό των κοστουμιών η πρώην βοηθός της Buxton, η 
Caroline McCall. 

 jeweledelegance

Η νέα σεζόν διαδραματίζεται στις αρχές του 1920 και φυσικά η Εδουρδιανή μόδα της εποχής είχε επηρρεαστεί τα μάλα από τον πόλεμο. Η μόδα αντικατοπτρίζεται κυρίως πάνω στις τρεις κόρες της οικογένεια Crowley, την Mary (Michelle Dockery) που αγαπά με πάθος το σοφιστικέ στυλ, την Edith (Laura Carmichael) που προσπαθεί σκληρά να αποκτήσει ένα έτερο ήμισι και την γλυκειά Sybil (Jessica Findlay Brown) που λατρεύει την μποέμ ζωή. 
 jeweledelegance
Pinned Image
adore-vintage

Οι σχεδιάστριες πάντως δεν προσπάθησαν να ακολουθήσουν αυστηρά τον ενδυματολογικό κώδικα της εποχής, σκοπός τους ήταν να δώσουν το αισθητικό στίγμα διατηρώντας το ελκυστικό στο σημερινό κοινό. Χρησιμοποίησαν αρκετά αυθεντικά κομμάτια, vintage υφάσματα αλλά επίσης έβαψαν παλαιώνοντας και μοντέρνα. Με έμπνευση την συγκεκριμένη ιστορική περίοδο δημιούργησαν υπέροχα ρούχα. 
Pinned Image
 bridechic
Pinned Image
abriegrowsinbrooklyn

Παρόλο που η σειρά είναι από τις πιο ακριβές παραγωγές, το να δημιουργήσεις γκαρνταρόμπα για κάθε χαρακτήρα ήταν μια εξτραβαγκάντζα. Έτσι αξιοποιήθηκαν και πολλά κοστούμια από παλιότερες παραγωγές όπως θα δείτε στα Recycled Movie Costumes the Daily Mail  και Jane Austens world
Pinned Image
 abriegrowsinbrooklyn
Pinned Image
brigetter
Pinned Image
 sparkleonandwearbows
Pinned Image
fabsugar

3 σχόλια:

  1. Σ΄ευχαριστούμε για τις εικόνες τις πληροφορίες !
    Παρακολουθώ τη σειρά φανατικά !!!!!!!!!
    Μήπως γνωρίζεις αν μπορώ να δω στο διαδίκτυο ένα -δυο επεισόδια της αρχής που δεν τα πρόλαβα & πού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...