Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Κουζίνα Αρχοντική και Μοντέρνα


Ένα θέμα για εκείνους που αγαπούν την πολυτέλεια του κλασικού αλλά και την απλότητα του μοντέρνου!

Pinned Image
 alifemorefabulous.blogspot.com

Η συγκεκριμένη θεική κουζίνα, που αποτέλεσε και το έναυσμα για τούτη την ταπεινή ανάρτηση είναι από κείνες τις κουζίνες που σου πέφτει το σαγόνι ακαριαίως και αναφωνείς : Mα υπάρχει πραγματικά? Kι όμως υπάρχει. Όχι σπίτι μου δυστυχώς γιατί πολύ θα μου άρεσε να κατοικώ σε τέτοιο παλάτι, αν και θα ντρεπόμουν μεταξύ μας να μαγειρέψω εκεί μέσα. Στο θέμα μας λοιπόν! Για να λειτουργήσει ο συνδυασμός του κλασικού ντεκόρ είτε σε τοίχους και διακοσμητικές λεπτομέρειες (όπως περίτεχνα γύψινα και μεγαλειώδη τζάκια) είτε σε έπιπλα (όπως οι εκπληκτικές βιτρίνες) με το μοντέρνο μίνιμαλ στυλ της κουζίνας, χρειάζεται μια ουδέτερη χρωματική παλέτα που να κατευνάσει τα έντονα στοιχεία. Εδώ επιλέχθηκε το λευκό (εξαιρετική επιλογή φυσικά γιατί είναι διαχρονική και ταιριάζει με όλα τα στυλ) κι έτσι έχουμε ένα λευκό φόντο σε τοίχους και δάπεδα, λευκά έπιπλα κουζίνας που αναδεικνύουν καταπληκτικά τις αντίκες. Αποφεύγονται οι πολλές φλυαρίες στο ντεκόρ (δεν χρειάζεται τώρα να επιδείξουμε τα ασημένια σερβίτσια της γιαγιάς) και χρησιμοποιούνται λίγα κι εντυπωσιακά αξεσουάρ (βλέπε βενετσιάνικο καθρέπτη) μαζί με μοντέρνα φωτιστικά που μέσα από την απλότητα τους προβάλουν ωραία τα περίτεχνα γύψινα στα ντουβάρια. Το θερμό ξύλο ισορροπεί θαυμάσια με την ψυχρότητα του λευκού. Μπρρρρρρρ ... 


Μπορεί τα κουζινοντούλαπα να είναι από ταπεινή λάκα όμως καπελώνονται από πολυτελές γυαλιστερό μάρμαρο. Όχι παίζουμε! Έχουμε το λοιπόν μια κουζίνα αντάξια για να φτιάξει αυγά μελάτα ακόμα και η Βασίλισσα της Αγγλίας. Λέμε τώρα!
cocokelley

Για τους υπόλοιπους θνητούς που δεν διαθέτουν ως πρώτη κατοικία το Μπάκινγκχαμ Πάλας ας  περιοριστούν με λίγα και εκλεκτά αξεσουάρ, όπως περίτεχνοι πολυέλαιοι, χρυσοποίκιλτοι καθρέπτες και βαρυσήμαντα έργα τέχνης.
Pinned Image
nicety.livejournal.com

Εκείνο τον πίνακα με τις αρχαικούρες που δεν ήξερες που να χώσεις εδώ θα τον βάλεις. Λίγα πράγματα, προσεκτικά επιλεγμένα μη γίνει της καρακάξας το σπίτι. Σεμνά ε?
Pinned Image
 bijouandboheme.blogspot.ca

Ο δε πολυέλαιος στην κουζίνα είναι ένα κόσμημα! Μη τα ξαναλέμε.
cocokelley

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...