Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

Styling στο Τραπέζι του Σαλονιού


the crowdgoeswild

Σε κάθε καθιστικό το focus γίνεται σε δύο πράγματα. Τον καναπέ και το τραπεζάκι του.  Και τι βρίσκουμε συνήθως πάνω στο τραπεζάκι? Remote controls για οτιδήποτε ηλεκτρονικό υπάρχει σε ακτίνα 10 μέτρων, περιοδικά, φλυτζάνια και πιάτα.
Κι όμως είναι ένας χώρος πάνω στον οποίο αξίζει να επενδύσουμε λίγη προσπάθεια για να διακοσμηθεί ωραία και με γούστο (τουλάχιστον όταν δεχόμαστε επισκέψεις!)
Η αποστολή μας είναι εύκολη και δεν χρειάζεται να πονοκεφαλιάζετε καθώς απαιτούνται 5 βασικά πράγματα όλα κι όλα : 
  1. Φυσικά στοιχεία 
  2. Κηροπήγια και κεριά 
  3. Βιβλία
  4. Διακοσμητικά αντικείμενα
  5. Δίσκοι
Και επειδή σκοπός είναι να το ευχαριστηθούμε και να κάνουμε κάτι όμορφο δεν βιαζόμαστε, δεν αγοράζουμε ότι να' ναι και κυρίως επιλέγουμε πράγματα που αντιπροσωπεύουν το γούστο και το χαρακτήρα μας. 
house of turquoise


Καλά ως εδώ? Το' χουμε? Πάμε ένα ένα αναλυτικά.

1.Φυσικά στοιχεία

Ένα βάζο με λουλούδια ή μια γλάστρα φέρνουν φρεσκάδα και τη φύση στο δωμάτιο. Συνδέουν το μέσα με το έξω. Δείχνουν φροντίδα και είναι ένας εύκολος τρόπος να προσθέσετε χρώμα και υφή όποτε σας καπνίσει.


1.bp.blogspot

2. Κεριά

Ρεσώ, μοντέρνα ή κλασικά κηροπήγια, ακόμα και εντυπωσιακά γυάλινα φωτοφόρ. Διαλέξτε τα ανάλογα με το γούστο σας και τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Θα φωτίσουν τις ιδιαίτερες στιγμές και θα δώσουν λάμψη κι ατμόσφαιρα. Κάποιο ψηλό κομμάτι θα είναι πολύ χρήσιμο στην επίτευξη μιας αρμονικής σύνθεσης.


decoholic

3. Βιβλία


Τα βιβλία είναι από τα χρησιμότερα είδη στη διακόσμηση του σπιτιού. Εκτός από τη προφανή χρήση τους (να εμπλουτίζουν τις γνώσεις μας) είναι θαυμάσια ως βάσεις για την ανάδειξη διακοσμητικών. Δεν βάζουμε ότι να 'ναι φυσικά. Επιλέγουμε συνήθως τα λεγόμενα coffee table βιβλία, δηλαδή βιβλία με θέματα καλλιτεχνικά, τέχνη, φωτογραφία, κινηματογράφο, αρχιτεκτονική και διακόσμηση, μόδα, βιβλία με υπέροχα μέρη της πατρίδας μας ανατρέχοντας στα ενδιαφέροντα μας για να βρούμε κάτι ταιριαστό. Δυό τρία βιβλία είναι αρκετά συνήθως και τα τοποθετούμε πυραμιδέ, από το μεγάλο προς το μικρότερο. Για τους βιβλιόφιλους το όριο ανεβαίνει.via

4. Διακοσμητικά αντικείμενα

Ιδιαίτερα αντικείμενα, κάτι γλυπτό κι ενδιαφέρον, ομάδες από μικροαντικείμενα, μικρές συλλογές. Κοχύλια, ενδιαφέρουσες μπάλες και πράγματα που θα τραβήξουν το βλέμμα, θα δημιουργήσουν διάθεση για κουβέντα και θα αναδείξουν την προσωπικότητα σας. Δημιουργήστε γκρουπάκια είτε από όμοια αντικείμενα σε διαφορετικά ύψη είτε ανόμοια αλλά με το ίδιο χρώμα. Προτιμούμε μονό αριθμό.

@abigailahern lamp and accessories designs #animal #lamps #home #accessories
via

5 Δίσκοι

 Για τους χρησιμότατους δίσκους έχουμε μιλήσει αναλυτικά εδώ. Θαυμάσια εργαλεία οργάνωσης και διακόσμησης. Σινιέ ή απλοί θα κάνουν τη δουλειά τους ωραιότατα. 


top inspiredΜας ενδιαφέρει να διακοσμήσουμε το τραπέζι μας χωρίς να χάσει όμως τη λειτουργικότητα του και χωρίς να φορτωθείΛαμβάνουμε υπόψη τους εξής παράγοντες :

Ύψος
Αν το τραπέζι μας είναι αρκετά μεγάλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δυό τρία βάζα ή κηροπήγια σε διαφορετικά ύψη. Σε καμμιά περίπτωση δεν δημιουργούμε σύνθεση με αντικείμενα ισουψή. Αν τα αντικείμενα έχουν το ίδιο ύψος τότε αναλαμβάνουν δράση τα βιβλία λειτουργώντας ως βάση-ανυψωτήρας. 


bohemiality


Κλίμακα

Πριν αποφασίσουμε τι θα βάλουμε πάνω λαμβάνουμε υπόψη μας τις διαστάσεις του τραπεζιού σε σχέση με τα αντικείμενα που ζαχαρώνουμε. Όχι ογκώδη κομμάτια σε ένα μικρό ταπεινό τραπέζι και όχι μικροσκοπικά αντικείμενα σε μια τραπεζάρα. Αν το τραπέζι είναι στιβαρό και ογκώδες επιλέξτε μερικά ανάλογα κομμάτια που θα φανούν καλά πάνω του και δεν θα εξαφανιστούν. Αν πάλι το τραπέζι είναι από γυαλί ή plexiglass προσέχουμε τι θα προβληθεί καλά πάνω του. Η αισθητική ισορροπία είναι το άλφα και το ωμέγα στη διακόσμηση. Δεν θέλουμε να είναι παραφορτωμένο αλλά ούτε και ανύπαρκτο. Αν θέλετε να περιοριστείτε σε ένα αντικείμενο φροντίστε να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να κάνει τη δουλειά του καλά.


  the zhush


Χρώμα

Τα χρώματα της διακόσμησης του τραπεζιού πρέπει να συνάδουν με τις χρωματικές επιλογές που κυριαρχούν στο χώρο. 

decoholic
 
Υφή

Η υφή είναι πολύ σημαντική στη διακόσμηση, αυτή που κάνει μια σύνθεση να "μιλάει". Επιλέξτε αντικείμενα με διαφορετικές υφές, κάτι γυαλιστερό, κάτι αδρύ, ξύλινο, μαλλιαρό. Παίξτε με τις αντιθέσεις. Σε ένα ξύλινο τραπέζι βάλτε μεταλλικά γυαλιστερά αντικείμενα, σε ένα μεταλλικό προτιμήστε μαλακά φυσικά υλικά.

  the design daredevil

  Μπορείτε να διαλέξετε ένα θέμα που θα καθορίζει τη διακόσμηση σας. Equestrian, η ζωή κάτω από τη θάλασσα, ότι σας αρέσει. Δεν το παντρεύεστε κιόλας, αύριο το αλλάζετε.

 the style rebels


Χρησιμοποιήστε όμορφα κουτιά που θα προσφέρουν φιλοξενία σε διάφορες χαζομάρες που βόσκουν ενοχλητικά στο τραπεζάκι (όπως τα καταραμένα remote controls).

CASA TRÈS CHIC: DIVERSOS

Less is More

Είναι ο χρυσός κανόνας της διακόσμησης!  Μετρημένα πράγματα και να μένει και κάνα τετραγωνικό εκατοστό ελεύθερο να μη μπουκώνει το μάτι. Να μπορέσετε να ακουμπήσετε κάπου και τους καφέδες που θα κεράσετε.


apartment therapy


 
 Κοιτάξτε το από όλες τις οπτικές γωνίες. Ενοχλεί κάτι? Όταν κάθονται οι καλεσμένοι μήπως εμποδίζει κάποιο αντικείμενο το οπτικό τους πεδίο? Μη στραβωθούν κιόλας.


domaine home
 

Αυτά τα ολίγα και καλή διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...