Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Hotel Wiesler


Το ξενοδοχείο Hotel Wiesler στην πόλη Graz της Αυστρίας κουβαλάει μια κληρονομιά ως πηγή έμπνευσης design από το 1909.  Κουβαλάει επίσης μια μαγική ιστορία.  Πλήθος επό ταξιδιώτες κι επισκέπτες εμπλούτισαν τις αναμνήσεις του με πολλές ιστορίες από παλιές νοσταλγικές εποχές που στην πρόσφατη ανακαίνιση επιχειρήθηκε από τους ιδιοκτήτες να έρθουν στην επιφάνεια.  



Ο manager Florian Weltzer έφερε νέα ζωή στο παλιό Jugendstil κτίριο εισάγοντας ένα εντελώς διαφορετικό design concept. Σκοπός το ξενοδοχείο να αγκαλιάσει νέες ιδέες για να φρεσκαριστεί. Δημιουργήθηκε λοιπόν ένας φρέσκος αντισυμβατικός χώρος με νέα σύγχρονη αστική φιλοσοφία που ενθαρρύνει την χαλάρωση και την ξεκούραση των ταξιδιωτών και τους δίνει την αίσθηση της ελευθερίας. 


Δημιουργήθηκαν χώροι εκλεκτικοί που αποπνέουν πολυτέλεια και ανακατεύουν διάφορες εποχές και στυλ. Ειδικά η μίξη επίπλων και αξεσουάρ είναι πολύ ενδιαφέρουσα.




Επιλογές που μαρτυρούν το χαρακτήρα του ξενοδοχείου αποκαλύπτονται σε όλες τις γωνίες του κτιρίου.  Ο συνδυασμός του μοντέρνου design με retro και vintage στοιχεία ενεργοποιούν τη νοσταλγία που καταλύει την ατμόσφαιρα και τους επισκέπτες οδηγώντας τους νοερά στις ιστορικές του ρίζες. 


Τα 21 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια του ξενοδοχείου έχουν ακόμα πιο προσωπικό χαρακτήρα.  Άνετα σε χώρο και ηλιόλουστα καθένα από αυτά έχει σχεδιαστεί ξεχωριστά. Χαρακτηρίζονται  όμως όλα από μια μεγάλη ποικιλία υλικών και υφών, από μάρμαρο και ξύλο μέχρι και τσιμέντο ενώ η ουδέτερη χρωματικά παλέτα γίνεται το ιδανικό φόντο για να ξεχωρίσουν τα  πολύ ιδιαίτερα αντικείμενα και έπιπλα.  














Ο μπουφές εκπληκτικός με τα ξύλινα καφάσια και τα vintage σερβίτσια!


photo : Hotel Wiesler

via yatzer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...